DA LI ODABRATI PANACEO PRAH ILI KAPSULE?

DA LI ODABRATI PANACEO PRAH ILI KAPSULE?

Pitanje koje korisnici često postavljaju jest da li uzimati PANACEO prah ili kapsule. To pitanje  zaslužuje obrazloženje u ovom članku, jer smatram da je potrebno i važno da svaki korisnik PANACEO PMA zeolita ima razumijevanje supstance koju uzima, da ima jasnoću zašto je odabrao baš određeni proizvod, zašto uzima prah a ne kapsule ili obratno ili oboje, da također ima jasnoću u vezi mehanizma djelovanja PANACEO terapije.

RAZLIKA U CIJENI

Bitnu razliku između pakiranja PANACEO u prahu i pakiranja u kapsulama, čini cijena osnovne supstance, kako za BASIC kapsule i prah, tako i za MED kapsule i prah. U pakiranju kapsula, cijena po gramu osnovne supstance je 3 puta veća nego cijena po gramu iste supstance u pakiranju praha.  

Nameće se zaključak da je prah financijski bitno povoljniji izbor u odnosu na kapsule, jer je po gramu trostruko jeftiniji. To jest točno i mi uglavnom dajemo korisnicima upravo takvu informaciju. U nekoliko slučajeva ipak se i kapsulama daje dužna pažnja. Jedan od njih je kad korisnici sami biraju kapsule, drugi kad mi, kao Savjetodavna služba sugeriramo i prah i kapsule radi pojačavanja efekata terapije, treći kad se PANACEO uzima za održavanje dobrog stanja organizma nakon završene suportivne terapije, pa se korisnici odlučuju na jednostavnije uzimanje kapsula.

Komoditet je česti razlog kad korisnici radije uzimaju kapsule nego prah. Neki korisnici koji uzimaju PANACEO iz preventivnih razloga, neovisno o cijeni radije biraju kapsule, jer je jednostavnije uzimati kapsule nego prah. To je razumljivo. U slučaju kad se radi o preventivnoj terapiji, izbor je na strani korisnika i praktički nema razlike u očekivanim efektima.

Također, kad korisnici završe program suportivne terapije i više ne trebaju uzimati visoke doze u obliku praha, nego žele preventivno djelovati na sprječavanje eventualnih recidiva zdravstvenih tegoba,  prihvatljivo je da nastave uzimati samo kapsule, jer im je tako jednostavnije i lakše.

RAZLIKA U MJESTU RESORPCIJE

Korisnici koji uzimaju suportivnu terapiju koja podrazumijeva visoke doze PANACEO PMA zeolita, obavezno trebaju uzimati prah, odnosno vodenu otopinu praha, jer ako uzimaju samo kapsule ne mogu postići potrebnu koncentraciju PMA zeolita u organizmu. Iako su PANACEO kapsule biorazgradive, još uvijek bi masa omota (više desetaka) kapsula neprimjereno i nepotrebno opterećivala probavni sustav. U takvim slučajevima intenzivne suportivne terapije, kad je potrebno što intenzivnije i brže djelovanje osnovne supstance,  sugeriramo korisnicima da uz prah uzimaju još i kapsule, ali ne više od 8-9 kapsula dnevno, naravno ako to previše ne ugrožava budžet korisnika odnosno njegove obitelji.  Zašto sugeriramo istovremeno uzimanje praha i kapsula?

Unatoč što se radi o istoj supstanci, postoji razlika u mjestu resorpcije praha i kapsula. Prah počinje djelovati već od usne šupljine i ždrijela. Njegovo djelovanje je posebno intenzivno u želucu. Nakon izlaska u tanko crijevo, to je djelomično kompromitirana supstanca PANACEO zeolita, koja nema početnu maksimalnu aktivnost.

Za razliku od praha koji najprije obavlja nužnu aktivnost u želucu, kapsule prolaze želudac i rastvaraju se u tankom crijevu, pa ih ne kompromitira želučana kiselina. Supstanca iz kapsula zadržava početnu maksimalnu aktivnost i stoga značajnije doprinosi bržem i efikasnijem djelovanju PANACEO zeolita izvan probavnog sustava.

Stoga je kod ozbiljnijih toksikacija, u slučaju prisustva teških metala, te kod težih i kroničnih oboljenja poželjno da se određene količine PMA zeolita primarno resorbiraju u tankom crijevu, tj da se izbjegne utjecaj želučane kiseline. To se postiže paralelnim (s prahom) uzimanjem kapsula, koje prolaze želudac i rastvaraju se u tankom crijevu. Nekompromitirani PMA zeolit iz kapsula krvlju i limfom dolazi do udaljenih dijelova tijela i ima učinkovitiji efekt na ugrožene organe i funkcije. Kapsule ne mogu zamijeniti prah, jer prah osigurava potrebnu količinsku koncentraciju PMA zeolita u organizmu. Iako nije nužno, opravdano je u određenim slučajevima uzimati zajedno prah i kapsule.

Ako se ne uzimaju kapsule nego samo prah, očekivani rezultati neće izostati. Vjerojatno će nastupiti malo sporije, malo slabijim intezitetom, ali ako se raspolaže s dovoljno vremena, konačni efekt će biti uglavnom isti.