MISLITE LI ODMAH NA SVOJ IMUNOLOŠKI SUSTAV KADA IMATE CRIJEVNE TEGOBE?

MISLITE LI ODMAH NA SVOJ IMUNOLOŠKI SUSTAV KADA IMATE CRIJEVNE TEGOBE?

Kada razmišljamo o našim crijevima i njihovim zadacima, prva stvar koja nam obično pada na pamet je unos hrane i probava. Međutim, to znači mnogo više. Jer se 70% imunološke obrane već odvija u našim crijevima. Stoga je ovaj zdravstveni organ i njegov utjecaj na imunološki sustav, kao i druge bolesti i nuspojave u fokusu znanosti.

Zašto je važna netaknuta crijevna sluznica?

Iznutra crijevna sluznica tvori zaštitni zid protiv nekontroliranog priljeva stranih mikroorganizama kao što su virusi, bakterije, gljivice i toksini. Osim toga, tamo ima tona imunoloških stanica.

Zdrava crijevna sluznica i ravnoteža crijevne flore neophodni su za transport slomljenih čestica hrane u krvotok s jedne strane i za obranu od neželjenih tvari s druge strane.

Sve što se može odbiti putem crijevne sluznice enormno ublažava nizvodni imunološki sustav i stoga predstavlja važnu liniju obrane.

Curenje crijeva – propusno crijevo

Crijevna sluznica kao prirodni zaštitni zid može biti narušena toksinima koji svakodnevno djeluju na nas, neravnotežom crijevne flore, netolerancijom na hranu i, iznad svega, kroničnim promjenama u crijevnoj sluznici i tako dovesti do povećane propusnosti. To se zove curenje crijeva, propusno crijevo.

Tijelo se sada suočava s raznim stresnim i trovanjem stranih tvari, s kojima se mora nositi što je brže moguće. Puzave infekcije, koje često dugo prolaze nezapaženo, mogu biti mogući okidač za mnoge sekundarne bolesti.

Uz Leaky-Gut, sluz crijevne sluznice postaje tanja i tanja i propusnija za štetnike i viruse. To se ne smatra bolešću, ali predstavlja još jedan čimbenik rizika za povećanu ranjivost na infekciju. U tijelu se aktiviraju upalni signali koji mogu uzrokovati kroničnu upalu.

Koji znakovi upozorenja ukazuju na ograničenu funkciju crijevne sluznice?

Osim gastrointestinalnih pritužbi, dokazane su i veze s imunodeficijencijom, netolerancijom na hranu, alergijama, dijabetesom ili reumatizmu.

PMA zeolit kao zaštita i popravak crijeva

Novi nalazi potvrđuju da je crijevna sluznica neophodna za zdravu crijevnu floru. PMA zeolit u PANACEO MED-DARM REPAIR može se koristiti za zaštitu i popravak crijevne sluznice. Upala se može ublažiti, a štetne tvari mogu se ukloniti stolicom. Na crijevnu floru to također pozitivno utječe.

Zagađivači van, zdravlje u – i podrška imunološkom sustavu dva puta

Samo ako su crijevna sluznica i crijevna flora netaknute, organizam može dovoljno apsorbirati druge vitalne tvari, kao što su vitamini i elementi u tragovima koji podržavaju imunološki sustav.

Vitamin C i cink, kao i visokokvalitetni ekstrakt cistusa kao u proizvodu Green Health IMMUN- AKTIV PLUS, na primjer, predstavljaju dodatnu potporu imunološkom sustavu u obliku važnih vitalnih tvari.

Osim ovih mjera za promicanje zdravlja, zdrav način života sa zdravom prehranom i dovoljnom tjelovježbom neophodan je za naš imunološki sustav.