PANACEO KREMA – LABORATORIJSKA PRIPREMA I NAMJENA

PANACEO KREMA – LABORATORIJSKA PRIPREMA I NAMJENA

Originalna tvornička PANACEO krema za kožu sadrži više od 15 organskih fitosupstanci, koje djeluju u sinergiji s PANACEO Zeolitom, izuzetnih ljekovitih svojstava, izvrsna je i u kozmetičke srhe.

Koža koja dulje vremena ima simptome kožnih bolesti ili tegoba, akni, dermatitisa, psorijze, seboree, rosacee ili iritacije različitih uzroka, postaje hiperosjetljiva pa može reagirati alergijski čak i na prirodne fitosupstance. Ova se pojava ponekad manifestira i kod male djece. U tom slučaju preporučamo pripremiti laboratorijsku neutralnu PANACEO kremu na bazi npr belobaze (ljekarne) ili biobaze (DM ili Muller) i PANACEO  pudera u koncentraciji 10%, 20% ili 30% (po potrebi), Kada su u pitanju djeca, poželjna je prirodna bazna krema od certificiranog nutricioniste.

Način pripreme laboratorijske PANACEO kreme

Na svakih 100 grama kreme potrebno je dodati:

10 grama PANACEO pudera – za koncentraciju 10%

20 grama PANACEO pudera – za koncentraciju 20%

30 grama PANACEO pudera – za koncentraciju 30%

Kremu može napraviti ljekarna, a možete je napraviti sami. Potrebne pripreme; kipućom vodom isprati – dezinficirati: jednu plastičnu, staklenu ili metalnu posudu od pola litre do litru (posuda za miksanje), miješalice domaćeg električnog miksera, jednu čajnu žličicu, kutijice za pohranjivanje pripremljene kreme. U posudu istresti sadržaj kreme (belobaze, prirodnu kremu nutricioniste ili kremicu koju vaša koža voli) te dodati PANACEO MED puder. Čajnom žličicom najprije malo zamiješati puder u kremu (da mikser ne podigne prah u zrak) a zatim smjesu dobro i dugo miksati. Dobro izmućena krema je vrlo ugodna za mazanje po koži, rahla, fina.

Način aplikacije PANACEO laboratorijske kreme

Najučinkovitiji tretman kože i sluznice postiže se direktnom aplikacijom, neposrednim posipanjem PANACEO pudera. Na taj način se liječe akutna oštećenja kože i sluznice (poderotine, ogrebotine, posjekotine, opekotine), uz eventualno dodatno posipanje i utapkavanje čistog PANACEO MED pudera iznad tankog sloja kreme.

10% krema se koristi za njegu osjetljive kože djece ali i odraslih, kada nema ozbiljnijih oštećenja kože i kada nema svraba, boli, lezija…

20% krema se najčešće koristi kod svih kožnih tegoba i bolesti koje iziskuju medicinski tretman, kod dermatitisa, rosacee, akni, za tretman okruženja otvorenih rana (krema se aplicira okolo rane, a puder na ranu), kod blažeg oblika seboree i sl

30% krema se koristi kod psorijaze i jakih lezija dermatitisa, kod dermatoloških oboljenja vlasišta, za liječenje i higijenu ginekološko analne regije, kod raznih infekcija, kod vanjskih hemoroida. Kod unutrašnjih hemeroida krema se može aplicirati analno ali obavezno uzimati i oralno otopinu PANACEO praha. Preporuča se i kod težih oblika herpesa i seboree

Oštećena ili oboljela koža i sluznica se mogu tretirati do 5 puta dnevno. Poželjno je da površina tretirane kože ostane otvorena, da diše. Ali ako je potrebno, može se preko namazanog ili puderom tretiranog dijela kože staviti gaza koja se lagano pričvrsti papirnatim flasterom ili eventualno mrežicom.

Čuvanje kreme

PANACEO laboratorijska krema je dugotrajna jer je zeolit konzervira, ali ako se pripremi veća količina, smatramo sigurnijim držati je frižideru do početka korištenja. Preporučamo izdvojiti u manju kutiju (npr 50 ml) dio kreme koja će se koristi i koju nije potrebno držati u frižideru. Nakon upotrebe kutiju s kremom uvijek dobro zatvoriti i držati je podalje od izvora topline.
Kozmetička namjena

Dodati PANACEO MED puder u kreme i ostala sredstva za njegu lica i kože (u ulja, mlijeka, losione,

kreme za sunčanje i dr). Preporuča se dodati 3% do 5% PANACEO praha u sva uobičajena kozmetička

sredstva za njegu i ishranu kože, jer PANACEO, osim što unapređuje zdravlje i kvalitetu kože, ima

pozitivan i vrlo uočljiv estetski, hidratizirajući  i antiaging efekat.