Proizvodi

PANACEO MED DARM REPAIR 100G

 • klinički istraženo svojstvo regeneracije crijeva
 • liječi i popravlja crijevnu stijenku
 • cijeli propusna crijeva i prateće pojave
 • ublažava upalne procese crijeva
 • poboljšava učinak probiotika
 • štiti crijevo i imunološki sustav
 • jača crijevnu stijenku i jetru
 • regulira stolicu kod proljeva i kod zatvora
 • selektivno veže amonijak i teške metale
 • obnavlja crijevnu sluznicu
 • podržava mikrobiom (crijevnu floru)
 • ublažava nadutost, bol u trbuhu
 • veže patogene toksične supstance
 • utječe na simptome alergije i osjetljivost na infekcije
 • umora i bezvoljnosti, poremećaja koncentracije, spavanja

Više o proizvodu

PANACEO MED DARM REPAIR  ”oporavak crijeva” je klinički istraženo i dokazano svojstvo PMA zeolita koje dopunjava postojeću listu medicinskih indikacija kada se PANACEO MED primjenjuje kao uspješna suportivna terapija.

 

PMA zeolit iscjeljuje propusna crijeva, koja su sve učestalija tegoba suvremenog čovjeka s brojnim neugodnim simptomima. Crijeva, tj crijevne stijenke su zaštitni zid našeg sveukupnog zdravlja, jer se 70 posto svih imunoloških stanica i većina živčanih stanica nalazi u crijevima, točnije u crijevnoj stijenci. Crijeva opskrbljuju tijelo hranjivim tvarima, a istovremeno eliminiraju patogene, štetne i toksične tvari koje prolaze kroz probavni organ. Oko 4 milijuna crijevnih resica luče razne proteine ​​i probavne enzime, koji filtriraju i koriste vitalne tvari iz hrane i pomažu im da se apsorbiraju u tijelo. Suvremena bolest propusnih crijeva je uzrokovana kombinacijom nezdravog i stresnog načina života i prehrane ali i vanjskih čimbenika, što oštećuje crijevnu sluznicu, čineći stijenke crijeva propusnim. Propusna crijeva omogućuju da čestice hrane, razni toksini, bakterije i drugi patogeni mogu lakše prodrijeti u tijelo. Nužna je sustavna detoksikacija tijela, što tijelo samo ne može optimalno učiniti.  Imunološki sustav reagira alergijski na propusnost crijevne stijenke, što ga dodatno opterećuje i slabi, u tijelu se javljaju upalni procesi, a kao rezultat toga mogu se pojaviti različiti simptomi, koji se u medicini nazivaju nespecifičnim, jer im je teško odrediti jasan uzrok. Prirodni medicinski proizvod PMA zeolit ​​može zaštititi crijevnu stijenku i podržati njenu regeneraciju. To je zaključni rezultat kliničkog istraživanja provedenog na Sveučilišnoj Klinici u Grazu 2015. godine.

 

Kao ionski izmjenjivač, PMA zeolit veže toksine i štetne metabolite i zamjenjuje ih s kationima esencijalnih minerala: natrija, kalcija, kalija, magnezija, te tako ujedno remineralizira organizam. Eliminirajući otrovne supstance iz digestivnog trakta zeolit spriječava nastanak slobodnih radikala. Djeluje u digestivnom traktu na biofizikalnoj razini i ne metabolira se u organizmu. U potpunosti se izlučuje u roku od 24 sata, zajedno sa štetnim tvarima i toksinima. PANACEO MED DARM REPAIR  koristi svojstvo zeolita da selektivno vezuje određene endo-tokisne (amonijak) i egzo-toksine (teški metali, olovo, živa, kadmij, cezij i drugi), razne gljivice, uključujući kandidu, eliminira ih iz tijela i djeluje alkalno.

 

PANACEO MED DARM REPAIR  se koristi za pojačanu detoksikaciju organa zaduženih za čišćenje organizma, posebno jetre, bubrega i kože, a naročito je učinkovit kod problema vezanih za probavni trakt, te kod drugih medicinskih dijagnoza kod kojih je preporučena primjena zeolita kao prirodnog detoksikatora s izrazitim imunomodulacijskim i antioksidativnim svojstvima. Ima sposobnost zaštite i obnove funkcije jetre.

 

 Crijeva i imunološki sustav

S površinom od preko 400 m², crijevo je najveći ljudski imunološki organ u kojem se nalaze imunološke stanice koje štite naš organizam od virusa, bakterija, toksina iz okoliša i drugih izazova. Zdrav crijevni sustav igra važnu ulogu u učinkovitosti našeg imunološkog sustava. Čak 70% svih imunoloških stanica nalazi se u crijevnoj stijenki, pa se crijevna stjenka (ili gastrointestinalni trakt) stoga treba smatrati središtem imunološkog sustava. Prema tome, jačanje crijevne stjenke je bitan doprinos ljudskom zdravlju i prevenciji bolesti i pomaže u sprječavanju mogućih sekundarnih bolesti.

Kroz probavni organ dug oko 7 metara prolaze velike količine hrane. Crijevo je dom bilijunima mikroorganizama koji osiguravaju da crijevna flora ostane uravnotežena, a probavni procesi funkcioniraju glatko. Crijevo omogućuje da se važne hranjive tvari iz hrane apsorbiraju u organizam putem crijevnih resica. S druge strane, tokom probave crijevo uklanja toksine i ne dopusta im da ulaze u krvotok. Crijevo je stoga najveća zaštitna barijera u tijelu, koja osigurava apsorpciju “dobrog” i izlučivanje “lošeg”.

Toksini iz okoliša i hrane, nepravilna prehrana, stres, gljivice, pa čak i lijekovi, posebno antibiotici, oštećuju interakciju između crijeva, crijevne flore i imunološkog sustava. Obrana imunološkog sustava time je oslabljena, a kapacitet detoksikacije doseže svoje granice.

Funkcionalna crijevna stijenka je čuvar našeg imunološkog sustava. Ona odlučuje tko smije ući u organizam, a tko mora ostati vani. Omogućuje da željene tvari prođu i blokiraju onečišćujuće tvari prije nego što mogu ući u tijelo. Ako su oboje – mikrobiom i crijevna stijenka – u ravnoteži, onda govorimo o zdravom crijevu.

Ako se crijeva, kao važna zaštitna barijera, opetovano suočavaju s naporima, mogu se pojaviti razni problemi koji uključuju postupni pad performansi, umor i bezvoljnost, poremećaje koncentracije, poremećaje spavanja i povećanu ranjivost na infekcije. Alergije i druge bolesti također su znak da imunološki sustav ne može ispravno funkcionirati.

Crijevo predstavlja veliku površinu za moguće napade patogena i toksina. Zbog toga je vrlo važno da je crijevna stijenka funkcionalna, jer štiti tijelo. Toksini ne smiju proći kroz crijevnu stijenku. Prirodni mineralni PMA zeolit podržava detoksikaciju, jer vezuje toksine u gastrointestinalnom traktu prije nego što mogu ući u organizam preko crijevne stijenke i ugroziti zdravlje. Pritom PMA zeolit istodobno ispušta u tijelo važne minerale kao što su magnezij, kalcij, natrij i kalij, pa predstavlja veliku podršku za jačanje crijevne stijenke, a time i za imunološki sustav!

Propusna crijeva

Kod propusnih crijeva crijevna sluznica gubi svoju funkciju filtriranja i zaštite i postaje propusna. Kao rezultat toga, nepoželjne tvari mogu ući u tijelo i uzrokovati upalu i prekomjerne imunološke reakcije i/ili naprezanje organa. Kod propusnih crijeva povišen je biomarker zonulin. Propusna crijeva nastaju zbog brojnih čimbenika stresa kao što su bolest, unos lijekova, alergeni (često gluten) i razni toksini iz hrane. Mogući popratni fenomeni (znanstveno dokazani) propusnih crijeva su: iritabilno crijevo (proljev i nadutost), upalna bolest crijeva, problemi s jetrom, netolerancija na hranu, učestale infekcije / imunodeficijencija, iscrpljenost povezana s bolešću, alergije, neurodermatitis, psorijaza. Brojni čimbenici kao što su pothranjenost, stres, lijekovi, okolišni čimbenici i crijevne upale mogu narušiti funkciju crijevne stijenke i uzrokovati propusna crijeva.

Propusna crijeva je neka vrsta ozljede crijevne stijenke. Ako se pristupi terapiji za cijeljenje propusne crijevne stijenke, mogu se očekivati pozitivni učinci i na simptome iritabilnog crijeva koji ograničavaju život, kao i na sve ostale simptome koji su popratne pojave propusnih crijeva.

Neovisna studija zlatnog standarda iz 2015. godine pokazuje da uporaba PMA zeolita – PANACEO MED DARM REPAIR  DARM-REPAIR – popravlja crijevnu stijenku, smanjuje upalu, pojačava učinak probiotika i istovremeno se detoksiciraju teški metali u gastrointestinalnom traktu. Prema tome, imunološki sustav i organi (detoksikacije) također imaju koristi od toga. Najnovija studija zlatnog standarda objavljena 2021. godine još jednom potvrđuje ono što praktičari odavno znaju, a to je da PMA zeolit jača crijevnu stijenku i da ima regulirajući učinak na mikrobiom odnosno crijevnu floru.

Iritabilno crijevo

Sindrom iritabilnog crijeva je funkcionalni poremećaj crijeva, koji je popraćen nezapaženom upalom i netolerancijama na – često nepoznate – sastojke hrane. Mnogi ljudi s gastrointestinalnim tegobama paralelno pate od sindroma iritabilnog crijeva. Vjerojatnije da će više obolijevati žene nego muškarci.

Sindrom iritabilnog crijeva karakterizira bol u trbuhu, nadutost, proljev, zatvor, upala, iscrpljenost ili umor. Uzrok je obično u crijevima. Ili probava ne radi, ili propusna crijeva omogućuju prolazak neželjenih tvari. Rezultat su probavne smetnje i upala. Često se simptomi javljaju podmuklo i s vremenom postaju bolest. Ako se ništa ne poduzme može doći i do trajnog oštećenja i dijagnoze – sindrom iritabilnog crijeva.

Simptomi iritabilnog crijeva kao što su bol u trbuhu, nadutost i problemi sa stolicom, osobito proljev, mogu drastično smanjiti kvalitetu života, a mogu se javiti i psihološke nuspojave. Sindrom iritabilnog crijeva sa svim svojim neugodnim simptomima je u porastu.

Uzroci sindroma iritabilnog crijeva leže u crijevnoj stijenki i mikrobiomu, odnosno mikroorganizmima u crijevima. Mikrobiom je naš probavni stroj. Kada optimalno funkcionira, vitalne hranjive tvari se obrađuju i dostupne su tijelu. Ako ne funkcionira optimalno čak i najbolja prehrana nije od koristi – ne dobivamo nikakvu energiju i često patimo od bolova u trbuhu, nadutosti, proljeva, zatvora ili upale.

Zbog jedinstvenog načina djelovanja PMA zeolita, može se pojačati i učinak probiotika (dobrih crijevnih bakterija), koji se također važni kod simptoma iritabilnog crijeva.

PMA zeolit je put do zdravlja crijeva. Od 2004.g.  PANACEO PMA zeolit se s velikim uspjehom koristi u liječenju iritabilnih crijeva bolesnika. PMA zeolit nije samo mineral. To je aktivni sastojak koji je godinama istraživan u renomiranim istraživačkim institutima širom svijeta i optimiziran patentiranim procesom, te potvrđen kao učinkovita supstanca u liječenju zdravlja crijeva. To je ono što ga čini idealnim za uporabu kod sindroma iritabilnog crijeva.

Crijeva i jetra

Crijeva kao centar zdravlja, ne samo da utječu na naš imunološki sustav, kožu i psihu nego i na jetru. Jetra je  izravno povezana s crijevima putem portalne vene i žučnih putova. Jetra obavlja brojne zadatke u našem tijelu. Najvažniji je njezin detoksikacijski učinak u tijelu, a odgovorna je za razgradnju alkohola, metaboličkih proizvoda i toksina. Također proizvodi vitalne proteine, koji su ključni za zgrušavanje krvi i za žuč. Žučna kiselina je odgovorna za činjenicu da se masti i vitamini topljivi u mastima otapaju iz hrane. Bez žuči crijeva ne bi mogla apsorbirati vrijedne hranjive tvari.

Baš kao i crijeva, naša jetra stoga ovisi o dobroj prehrani i zdravom načinu života. Ako je funkcija naših crijeva narušena, prehrana bogata mastima i šećerom, konzumacija alkohola ili kronični stres također mogu dugoročno utjecati na funkciju jetre. Lijekovi također mogu dovesti do opterećenja crijeva s posljedicom propusnih crijeva.

Budući crijevna sluznica postaje propusna, više toksičnih metabolita može ući u jetru putem portalne vene. Aktiviraju se upalni procesi i izazivaju upale u jetri. Prema znanstvenim rezultatima, narušena propusnost crijevne stijenke i oslabljen crijevni imunološki sustav, kao i oslabljen mikrobiom ključni su čimbenici za poremećaje između crijeva i jetra.

PANACEO MED DARM REPAIR  DARM-REPAIR bazira se na sigurnosti jedinstvenog aktivnog sastojka PMA zeolita čija je učinkovitost više puta dokazana u znanstvenim istraživanjima i potvrđena tokom godina 20 prakse s više od 3 milijuna prodanih proizvoda. PMA zeolit je aktivni sastojak u PANACEO MED DARM REPAIR  DARM-REPAIR, kao idealnom proizvodu za obnovu i održavanje zdravlja crijeva, odnosno jetre.

 

 

Kliničke i znanstvene studije su dokazale i potvrdile pozitivne efekte PMA zeolita, konkretno:

podržava zdravlje organizma i pritom ne opterećuje metabolizam

suportivna terapija za detoksikaciju organizma: probavnog trakta, jetre, bubrega, crijeva

štiti i regenerira crijevne stijenke i otklanja simptome propusnih crijeva

regulira kiselost organizma, uspostavlja alkalnu ravnotežu čime prevenira kandidijazu i brojne bolesti kiselog okruženja

smanjuje slobodne radikale u gastrointestinalnom traktu i cijelom organizmu

pomaže kod želučanih i probavnih poremećaja: proljeva, funkcionalnih bolesti crijeva, iritabilnog kolona (IBS), gastritisa i dr

olakšava rad organa nadležnih za čišćenje organizma: jetre, bubrega, crijeva

suportivna terapija kod liječenja ezofagitisa – upala jednjaka

Pakiranje i cijena

Pakiranje i cijena

100 grama medicinskog PMA praha

cijena: 27,90 € / 210,21

Sastav

Sastav

100 g PANACEO MED DARM REPAIR praha sadrži 100 grama PMA medicinskog zeolita višestruko aktiviranog i mikroniziranog po PMA©tehnologiji
100% čisti PMA zeolit

Preporučena doza

Preporučena doza

3 – 4 puta dnevno 1/2 do 1 mjerice PANACEO MED DARM REPAIR praha plus po potrebi
3 – 4 puta dnevno po 1 do 2 PANACEO MED DARM REPAIR kapsule

 

Trajanje terapije treba biti najmanje 12 tjedana ili do prestanka simptoma

 

3 savjeta:

 • Pauza od 2 sata prilikom uzimanja farmakoloških lijekova.
 • Liječnici preporučuju prvi tjedan terapije uzimati prepolovljene doze
 • U slučaju zatvora, smanjiti dozu, povećati hidrataciju i uzimati lanene sjemenke ili nazvati Savjetodavnu službu
Medicinske upute

Medicinske upute

GARANCIJA SIGURNOSTI I KVALITETE

Supstanca zeolita iziskuje primjenu posebnog sistema kontrole kvalitete i sigurnosti, kompleksniju i različitu od kontrole zdravstvene ispravnosti dijetetskih proizvoda, a sličniju kontroli lijekova.  Zbog toga je od 2006 godine EU definirala zakonski uvjet da se zeolit za humanu medicinsku upotrebu mora proizvoditi sukladno kriterijima HACCAP programa za medicinske proizvode i registrirati kao MEDICINSKI PROIZVOD pri nadležnim državnim agencijama za lijekove i medicinske proizvode (u HR to je HALMED).

 

Za sada je u Hrvatskoj jedino PANACEO registriran na HALMED-u i kao takav jedini zakonit i garantirano siguran  medicinski PMA zeolit za humanu upotrebu, jedini dopušten za prodaju u ljekranama. To je važna i istinita informacija za sve poslovne suradnike i korisnike zeolita.

 

BIOFIZIKALNA AKTIVNOST

Biofizikalna aktivnost PMA zeolita u organizmu traje oko 4-5 sati, pa je optimalno u tim razmacima uzimati dnevne doze.  Poželjno u 4 obroka, npr orijentaciono: ujutro nakon ustajanja, oko podne, oko 5 popodne i prije spavanja. Na taj način je organizam tokom cijelog dana pokriven aktivnošću PMA zeolita. To je optimalna terapija, ali i drugačiji raspored ne dovodi u pitanje učinkovitost terapije.

 

EFEKTI KVANTNE MEDICINE

Budući da aktivni efekt PMA zeolita u organizmu traje cca 4-5 sati, dovoljno ga je uzimati 4 puta dnevno, kako se preporuča u svim suportivnim terapijama. Međutim, PMA zeolit ima još jedno svojstvo iz područja kvantne medicine koje traje svega 2 sata. a to je da u vodenoj otopini stvara elektromagnetsko polje koje djeluje na bioelektrični potencijal stanice (stanica djeluje snagom mlađe stanice). Stoga se u težim slučajevima kad je organizam pod dodatnim naporom, iscrpljen i oslabljen, preporuča uzimanje PANACEO terapije svako dva sata, naravno, ukoliko to korisniku ne izaziva dodatni stres.

 

VRIJEME I NAČIN UZIMANJA

Terapija PANACEO se poželjno uzima neposredno prije jela ili uz jelo (doručak, ručak, večera, iako jelo nije uvjet).

U opravdanim slučajevima (iscrpljen organizam i otežana probava) terapija PANACEO se može uzimati 1 sat nakon jela.

Prah treba razmutiti u čaši vode, čaja, soka. Ne piti istovremeno gazirana pića ili šumeće vitamine.

Otopinu praha je najbolje popiti odmah nakon pripreme.

Za vrijeme terapije treba pojačano uzimati tekućinu, najbolje vodu, 2-3 litre dnevno.

 

POSTUPNO UVOĐENJE TERAPIJE PRAHA

Ako je organizam oslabljen ili osjetljiv, poželjno je postupno uvođenje terapije prahom na način da početne doze praha budu manje, npr 1/3, pa ½, pa 2/3 od preporučenih dnevnih doza. Svako dva-tri dana ili čak svako tjedan dana postepeno se doze praha povećavaju do preporučenih dnevnih doza. To se uglavnom odnosi na osobe koje su vrlo iscrpljene bolešću kao i na osobe koje imaju tegobe u vezi s probavnim traktom, na osobe jako opterećene teškim metalima i na djecu.

 

IZBOR – PRAH ILI KAPSULE

Prah

se preporuča kao obavezan izbor kod svih suportivnih terapija iz razloga što prah lako može osigurati visoke koncentracije PMA zeolita u organizmu, a gram praha je više nego trostruko cjenovno povoljniji od kapsula po gramu. Prah počinje djelovati već od usne šupljine i ždrijela. Njegovo djelovanje je posebno važno i intenzivno u želucu. Nakon izlaska u tanko crijevo, gdje ga preuzimaju crijevne resice i transportiraju u ostale dijelove tijela, to je djelomično kompromitirani zeolit, koji je napravio veliki posao u želucu i nema više svoju maksimalnu aktivnost.

 

Kapsule

su praktičnije za upotrebu, preporučaju se kad nisu potrebne veće koncentracije

 • kod preventivne upotrebe
 • kao dopuna prahu kod suportivne terapije (zbog različitog mjesta resorpcije)
 • nakon provedene suportivne terapije (za prevenciju recidiva)

Ako se kapsule uzimaju istovremeno s prahom, one prolaze želudac i rastvaraju se u tankom crijevu, pa ih ne kompromitira želučana kiselina. Na taj način mogu značajnije doprinijeti bržem djelovanju terapije.

 

Kada je poželjno uzimati prah i kapsule istovremeno

 • kod težih toksikacija
 • u slučaju prisustva teških metala
 • kod težih i kroničnih oboljenja
 • kod oboljenja koja nisu u direktnoj vezi s probavnim sustavom (kod svih problema probavnog trakta dovoljan je samo prah)

Ako se uzima samo prah, očekivani rezultati neće izostati. Možda će efekti terapije nastupiti malo sporije, ali konačni isti efekti neće izostati.

 

PARALELNO UZIMANJE OSTALE TERAPIJE

Tijekom suportivne terapije PMA zeolitom poželjno je istovremeno uzimati sve prirodne pripravke, vitamine, minerale, ljekovite napitke,  ljekovite prirodne supstance, jer će te supstance s PMA zeolitom ostvariti poželjnu sinergiju.

Iz predostrožnosti preporučamo napraviti 1 sat razlike između uzimanja PANACEO terapije i ordinirane farmakološke terapije.

Kod kemoterapije se pauzira uzimanje terapije PANACEO 24 sata prije početka primanja kemoterapije i nastavlja se 24 sata nakon završetka primanja kemoterapije. Kod radioterapije se ne prekida PANACEO suportivna terapija.

Nuspojave

Nuspojave

Medicinski PMA zeolit je 100% prirodna i 100 % sigurna supstanca za humanu upotrebu, čisti zeolit klinoptilolit podvrgnut patentiranoj PMA nano-tehnologiji i HACCAP programu za proizvodnju medicinskih proizvoda, koji garantiraju zdravstvenu sigurnost proizvoda. Potpuno je neškodljiv, ne stvara ovisnost, organizam ga prepoznaje kao vlastitu supstancu (kao npr. vodu) pa ne stvara obrambene mehanizme, nema letalnu ni toksičnu dozu, ne izaziva alergije, ni kontraindikacije.

 

Panaceo adsorbira tekućinu, pa kod osoba sklonih opstipaciji eventualno može u prvim danima terapije prolazno pojačati opstipacijske efekte, što se regulira pojačanim uzimanjem tekućine, a u pojedinim slučajevima se mogu smanjiti početne količine praha.

Navedene pojave su rijetke i prolazne, traju dok se organizam djelomično pročisti i adaptira, te nakon toga nestaju.

U slučaju opstipacijskih recidiva preporuča se uzimanje vodene otopine magnezijevog klorida u dozi 1 mala šalica ujutro ili navečer.

 

Kod malog broja teških bolesnika, iscrpljenih bolešću, eventualno se tijekom prvih 10-ak dana PANACEO terapije mogu pojaviti popratne pojave koje se svode na malo povišenu temperaturu (maksimum do 37,5) i znojenje. Kod problema jetre ponekad su moguće pojave prolijevaste stolice, različite boje i konzistencije, kratkog trajanja.

Kategorija: