Proizvodi

Cijena: 45,90 €

PANACEO MED THERAPY PRO kapsule

 • najnovija unaprijeđena formula PMA zeolita
 • nano-tehnologija u funkciji jačanja moći prirode
 • prirodna zaštita, regeneracija
 • visoko učinkovita prirodna suportivna terapija
 • detoksikacija teških metala i drugih otrova
 • detoksikacija nakon farmakološke terapije djece i odraslih
 • prevencija posljedica postvakcinacijskih reakcija
 • suportivna terapija: kod kožnih bolesti i oštećenja kože i sluznice
 • kod virusnih oboljenja, kardiovaskularnih i reumatskih oboljenja
 • kod osteoporoze, jetre, bolesti respiratornih organa
 • kod ateroskleroea, dijabetesa, neurodegenerativnih bolesti
 • brži oporavak, snažniji imunološki odgovor
 • snažniji i zdraviji organizam

 

REZULTATI KLINIČKE STUDIJE PMA ZEOLIT I NUSPOJAVE KOD KEMOTERAPIJE I RADIOTERAPIJE

 • ublažava nuspojave kemoterapije i zračenja
 • značajno poboljšava podnošljivost kemoterapije
 • smanjuje potrebu za prekidima kemoterapije
 • poboljšava krvnu sliku
 • smanjuje neuropatije -utrnuća i bolove udova
 • remineralizira organizam
 • povećava uspjeh kemoterapije
 • olakšava tegobe u gastrointestinalnom traktu
 • smanjuje proljev, zatvor, nadutost, upale crijeva
 • jača crijeva i jetra
 • čuva, stabilizira i unapređuje kvalitetu života onkoloških bolesnika

Više o proizvodu

PANACEO MED THERAPY PRO je visoko učinkovit, testiran, provjeren, preporučen detoksikator teških metala i drugih toksina i primjenjuje se kod težih toksikacija odraslih i djece.  Koristi se kod svih oboljenja kod kojih se medicinski PMA zeolit pokazuje kao učinkovita suportivna terapija – kod virusnih oboljenja, postvakcinacijskih komplikacija, kardiovaskularnih i reumatskih oboljenja, kod osteoporoze, problema respiratornih organa, jetre, kod svih kožnih oštećenja i oboljenja, kod ateroskleroze, dijabetesa te neurodegenerativnih bolesti, a posebno kao adjuvantna terapija tijekom kemoterapije i radioterapije te kod drugih težih ili kroničnih bolesti.

 

PANACEO MED THERAPY PRO je najjači Panaceo medicinski proizvod, dolazi u prahu i kapsulama. Sadrži 100% čisti PMA zeolit klinoptilolit, koji je višestruko aktiviran i mikroniziran. Prednost višestruke mikronizacije jest što se tim postupkom višestruko povećava broj nano-čestica odnosno povećava se ukupna površina zeolita. Time se proporcionalno povećava sposobnost i intezitet aktivnog privlačenja toksičnih iona u zeolitne kaveze, koji se onda prirodnim putem eliminiraju iz ljudskog organizma.

 

PANACEO MED THERAPY PRO THERAPY-PRO je PMA zeolit, prirodni mineral vulkanskog podrijetla, koji je jedan od najvažnijih prirodnih materijala na zemlji. Ima jedinstven učinak: veže toksične supstance u organizmu i eliminira ih putem stolice.

 

Kao ionski izmjenjivač, PMA zeolit veže toksine i štetne metabolite i zamjenjuje ih s kationima esencijalnih minerala: natrija, kalcija, kalija, magnezija, te tako ujedno remineralizira organizam. Eliminirajući otrovne supstance zeolit spriječava nastanak slobodnih radikala. Djeluje na biofizikalnoj razini i ne metabolira se u organizmu. U potpunosti se izlučuje u roku od 24 sata, zajedno sa štetnim tvarima i toksinima koje je zahvatio u svoju kaveznu strukturu.. PANACEO MED THERAPY PRO koristi svojstvo zeolita da selektivno vezuje određene endo-tokisne (amonijak) i egzo-toksine (teški metali, olovo, živa, kadmij, cezij i drugi), razne gljivice, uključujući kandidu, eliminira ih iz tijela te djeluje alkalno.

 

PANACEO MED THERAPY PRO se koristi za pojačanu detoksikaciju organa zaduženih za čišćenje organizma, posebno jetre, bubrega i kože, te kod drugih medicinskih dijagnoza kod kojih je preporučena primjena zeolita kao prirodnog detoksikatora s izrazitim imunomodulacijskim i antioksidativnim svojstvima. Ima sposobnost zaštite i obnove funkcije jetre.

 

PANACEO MED THERAPY PRO se također koristi kod težih i kroničnih oboljenja, onkoloških, kod kemoterapije i radio terapije, za cjelovitu dezinfekciju organizma od teških metala, posebno mozga, kod kardiovaskularnih problema, kožnih oboljenja, uključujući cijeljenje  rana kože i sluznice, za oporavak nakon dugotrajnijih bolesti ili kod uzimanja farmakoloških lijekova, cijepljenja djece i odraslih. Podržava zdravlje na staničnoj razini, smanjuje oksidativni stres.

 

PANACEO MED THERAPY PRO U ONKOLOGIJI

 

PANACEO MED THERAPY PRO osigurava podršku i olakšava organizmu za vrijeme kroničnih i teških bolesti te kod kemoterapije i zračenja. Detoksicirajuća i suportivna svojstva povećavaju tjelesnu toleranciju liječenja i smanjuju štetne nuspojave jakih lijekova. Zahvaljujući svojoj jedinstvenoj sposobnosti ionske izmjene i iznimno unaprijeđenim apsorpcijskim svojstvima PANACEO MED THERAPY PRO smanjuje nivo slobodnih kisikovih radikala koji su odgovorni za izravne nuspojave kemoterapije koja u organizmu proizvodi visoki oksidativni stres, te posredno i neposredno povećava sposobnost imunološkog odgovora organizma. Vezuje teške metale i ostale toksine zaostale nakon kemoterapije, eliminira odumrle supstance koji su posljedica kemoterapije i radioterapije, alkalizira organizam. Snižavanje oksidativnog stresa i apsorpcija amonijaka događaju se na fizičkoj razini, što doprinosi smanjenju negativnih štetnih učinaka na biološkim strukturama cijelog organizma, čime se znatno ubrzava regeneracija i oporavak.

 

Kemoterapija je dio standardnog postupka za gotovo sve vrste raka, a cilj je ubiti tumorske stanice uz maksimalnu zaštitu zdravih tjelesnih stanica. Nažalost u tom procesu nužno stradaju i zdrave stanice pa se terapije protiv raka moraju prekidati, što usporava postizanje cilja maksimalnih doza. Stoga su važne dodatne potporne mjere i terapije kako bi se postigla bolja podnošljivost i manji broj prekida kemoterapije. Danas su u tu svrhu dostupni različiti lijekovi, a svrha im je da se  poveća izdržljivost organizma pacijenta da primi ordiniranu kemoterapijsku dozu i određeni broj ciklusa kemoterapije.

MED THERAPY-PRO na bazi PMA zeolita, kao suportivna terapija, smanjuje brojne nuspojave od kemoterapijskih tretmana, posebno one u probavnim organima.

Provedena klinička studija pokazala je da MED THERAPY-PRO povećava podnošljivost kemoterapije, smanjuje potrebu prekida liječenja ili smanjenja propisanih doza kemoterapije. Pacijenti su imali bolju krvnu sliku, a zabilježene su manje periferne neuropatije uzrokovane kemoterapijom, koja je nuspojava često povezana s trncima, utrnućem, peckanjem i bolovima u udovima.

Pacijenti s rakom često imaju problema s gastrointestinalnim traktom. Budući da se dobre stanice sluznice dijele jednako brzo kao i stanice raka, one postaju neželjena meta kemoterapije ili zračenja. Rezultat je često proljev, želučani problemi, zatvor ili nadutost.

PANACEO MED THERAPY PRO THERAPY-PRO je u kliničkoj studiji pokazao da se proljev, nadutost i bol u trbuhu mogu prirodno smanjiti. Osim toga, crijevna sluznica se bolje regenerira i ublažavaju se upalni procesi u crijevima, poboljšava mikrobiom. PANACEO MED THERAPY PRO THERAPY-PRO vraća u ravnotežu vrijednosti jetre. Selektivno vezivanje amonijaka i toksičnih supstanci u gastrointestinalnom traktu, dodatno popravlja i jača crijevnu stijenku.

Kao priznata potporna mjera i terapija za očuvanje i stabilizaciju kvalitete života tijekom i nakon liječenja raka, PANACEO MED THERAPY PRO THERAPY-PRO značajno doprinosi psihološkom stanju pacijenata oboljelih od raka, koji više nisu bespomoćno prepušteni na milost i nemilost nuspojava kemoterapije i radioterapije, jer im se uz pomoć ove mjere mogu suprotstaviti. PANACEO MED THERAPY PRO THERAPY-PRO višestruko potiče da se lakše i uspješnije prođe kroz terapiju protiv raka.

Dodaci prehrani s vitaminima i elementima u tragovima iz linije GREEN HEALTH također se mogu razumno koristiti tijekom stresne kemoterapije, bez narušavanja učinkovitosti kemoterapije. Administracija bi trebala biti prilagođena stanju bolesti i individualnim potrebama, te se o tome treba konzultirati s nadležnim liječnikom.

 

Kliničke i znanstvene studije su dokazale i potvrdile pozitivne efekte PMA zeolita, konkretno:

 

podržava zdravlje organizma i pritom ne opterećuje metabolizam

suportivna terapija za detoksikaciju organizma od teških metala i drugih opasnih toksina, kod dugotrajnog uzimanja lijekova, citostatika, antibiotika, oralne kontracepcije, cjepiva i drugih farmakoloških lijekova i supstanci u njima, kao i izloženosti zračenju

regulira kiselost organizma, uspostavlja alkalnu ravnotežu čime prevenira kandidijazu i brojne bolesti kiselog okruženja

olakšava rad organa nadležnih za čišćenje organizma: jetre, bubrega, crijeva

suportivna terapija kod liječenja ezofagitisa – upala jednjaka

suportivna terapija kod kožnih bolesti i bolesti povezanih s oksidativnim stresom: ateroskleroza, dijabetes te neurodegenerativnih bolesti: Alzheimerova i Parkinsonova bolest

suportivna terapija uz i nakon kemoterapije ili radioterapije, smanjuje mučninu, umor i gubitak apetita i sve uobičajene nuspojave, uključujući mukozitis – upala sluznice usne šupljine s ranicama u ustima, aftama

smanjuje poli-neuropatske simptome, popravlja krvnu sliku

Pakiranje i cijena

Pakiranje i cijena

200 kapsula

cijena: 45,90 €

Sastav

Sastav

1 kapsula sadrži:
PMA medicinski zeolit 410 mg
Kapsula: celuloza 90 mg

Preporučena doza

Preporučena doza

3 – 4 puta dnevno po 2 – 3 kapsule PANACEO MED THERAPY PRO poželjno uz terapeutske doze praha

 

3 savjeta:

 • Pauza od 2 sata prilikom uzimanja farmakoloških lijekova.
 • Liječnici preporučuju prvi tjedan terapije uzimati prepolovljene doze
 • U slučaju zatvora, smanjiti dozu, povećati hidrataciju i uzimati sredstva koja povećavaju pokretljivost crijeva ili nazvati savjetodavnu službu
Medicinske upute

Medicinske upute

GARANCIJA SIGURNOSTI I KVALITETE

Supstanca zeolita iziskuje primjenu posebnog sistema kontrole kvalitete i sigurnosti, kompleksniju i različitu od kontrole zdravstvene ispravnosti dijetetskih proizvoda, a sličniju kontroli lijekova.  Zbog toga je od 2006 godine EU definirala zakonski uvjet da se zeolit za humanu medicinsku upotrebu mora proizvoditi sukladno kriterijima HACCAP programa za medicinske proizvode i registrirati kao MEDICINSKI PROIZVOD pri nadležnim državnim agencijama za lijekove i medicinske proizvode (u HR to je HALMED).

 

Za sada je u Hrvatskoj jedino PANACEO registriran na HALMED-u i kao takav jedini zakonit i garantirano siguran  medicinski PMA zeolit za humanu upotrebu, jedini dopušten za prodaju u ljekranama. To je važna i istinita informacija za sve poslovne suradnike i korisnike zeolita.

 

BIOFIZIKALNA AKTIVNOST

Biofizikalna aktivnost PMA zeolita u organizmu traje oko 4-5 sati, pa je optimalno u tim razmacima uzimati dnevne doze.  Poželjno u 4 obroka, npr orijentaciono: ujutro nakon ustajanja, oko podne, oko 5 popodne i prije spavanja. Na taj način je organizam tokom cijelog dana pokriven aktivnošću PMA zeolita. To je optimalna terapija, ali i drugačiji raspored ne dovodi u pitanje učinkovitost terapije.

 

EFEKTI KVANTNE MEDICINE

Budući da aktivni efekt PMA zeolita u organizmu traje cca 4-5 sati, dovoljno ga je uzimati 4 puta dnevno, kako se preporuča u svim suportivnim terapijama. Međutim, PMA zeolit ima još jedno svojstvo iz područja kvantne medicine koje traje svega 2 sata. a to je da u vodenoj otopini stvara elektromagnetsko polje koje djeluje na bioelektrični potencijal stanice (stanica djeluje snagom mlađe stanice). Stoga se u težim slučajevima kad je organizam pod dodatnim naporom, iscrpljen i oslabljen, preporuča uzimanje PANACEO terapije svako dva sata, naravno, ukoliko to korisniku ne izaziva dodatni stres.

 

VRIJEME I NAČIN UZIMANJA

Terapija PANACEO se poželjno uzima neposredno prije jela ili uz jelo (doručak, ručak, večera, iako jelo nije uvjet).

U opravdanim slučajevima (iscrpljen organizam i otežana probava) terapija PANACEO se može uzimati 1 sat nakon jela.

Prah treba razmutiti u čaši vode, čaja, soka. Ne piti istovremeno gazirana pića ili šumeće vitamine.

Otopinu praha je najbolje popiti odmah nakon pripreme.

Za vrijeme terapije treba pojačano uzimati tekućinu, najbolje vodu, 2-3 litre dnevno.

 

POSTUPNO UVOĐENJE TERAPIJE PRAHA

Ako je organizam oslabljen ili osjetljiv, poželjno je postupno uvođenje terapije prahom na način da početne doze praha budu manje, npr 1/3, pa ½, pa 2/3 od preporučenih dnevnih doza. Svako dva-tri dana ili čak svako tjedan dana postepeno se doze praha povećavaju do preporučenih dnevnih doza. To se uglavnom odnosi na osobe koje su vrlo iscrpljene bolešću kao i na osobe koje imaju tegobe u vezi s probavnim traktom, na osobe jako opterećene teškim metalima i na djecu.

 

IZBOR – PRAH ILI KAPSULE

Prah

se preporuča kao obavezan izbor kod svih suportivnih terapija iz razloga što prah lako može osigurati visoke koncentracije PMA zeolita u organizmu, a gram praha je više nego trostruko cjenovno povoljniji od kapsula po gramu. Prah počinje djelovati već od usne šupljine i ždrijela. Njegovo djelovanje je posebno važno i intenzivno u želucu. Nakon izlaska u tanko crijevo, gdje ga preuzimaju crijevne resice i transportiraju u ostale dijelove tijela, to je djelomično kompromitirani zeolit, koji je napravio veliki posao u želucu i nema više svoju maksimalnu aktivnost.

 

Kapsule

su praktičnije za upotrebu, preporučaju se kad nisu potrebne veće koncentracije

 • kod preventivne upotrebe
 • kao dopuna prahu kod suportivne terapije (zbog različitog mjesta resorpcije)
 • nakon provedene suportivne terapije (za prevenciju recidiva)

Ako se kapsule uzimaju istovremeno s prahom, one prolaze želudac i rastvaraju se u tankom crijevu, pa ih ne kompromitira želučana kiselina. Na taj način mogu značajnije doprinijeti bržem djelovanju terapije.

 

Kada je poželjno uzimati prah i kapsule istovremeno

 • kod težih toksikacija
 • u slučaju prisustva teških metala
 • kod težih i kroničnih oboljenja
 • kod oboljenja koja nisu u direktnoj vezi s probavnim sustavom (kod svih problema probavnog trakta dovoljan je samo prah)

Ako se uzima samo prah, očekivani rezultati neće izostati. Možda će efekti terapije nastupiti malo sporije, ali konačni isti efekti neće izostati.

 

PARALELNO UZIMANJE OSTALE TERAPIJE

Tijekom suportivne terapije PMA zeolitom poželjno je istovremeno uzimati sve prirodne pripravke, vitamine, minerale, ljekovite napitke,  ljekovite prirodne supstance, jer će te supstance s PMA zeolitom ostvariti poželjnu sinergiju.

Iz predostrožnosti preporučamo napraviti 2 sata razlike između uzimanja PANACEO terapije i ordinirane farmakološke terapije.

Kod kemoterapije se pauzira uzimanje terapije PANACEO 24 sata prije početka primanja kemoterapije i nastavlja se 24 sata nakon završetka primanja kemoterapije. Kod radioterapije se ne prekida PANACEO suportivna terapija.

Nuspojave

Nuspojave

Medicinski PMA zeolit je 100% prirodna i 100 % sigurna supstanca za humanu upotrebu, čisti zeolit klinoptilolit podvrgnut patentiranoj PMA nano-tehnologiji i HACCAP programu za proizvodnju medicinskih proizvoda, koji garantiraju zdravstvenu sigurnost proizvoda. Potpuno je neškodljiv, ne stvara ovisnost, organizam ga prepoznaje kao vlastitu supstancu (kao npr. vodu) pa ne stvara obrambene mehanizme, nema letalnu ni toksičnu dozu, ne izaziva alergije, ni kontraindikacije.

 

Panaceo adsorbira tekućinu, pa kod osoba sklonih opstipaciji eventualno može u prvim danima terapije prolazno pojačati opstipacijske efekte, što se regulira pojačanim uzimanjem tekućine, a u pojedinim slučajevima se mogu smanjiti početne količine praha.

Navedene pojave su rijetke i prolazne, traju dok se organizam djelomično pročisti i adaptira, te nakon toga nestaju.

U slučaju opstipacijskih recidiva preporuča se uzimanje vodene otopine magnezijevog klorida u dozi 1 mala šalica ujutro ili navečer.

 

Kod malog broja teških bolesnika, iscrpljenih bolešću, eventualno se tijekom prvih 10-ak dana PANACEO terapije mogu pojaviti popratne pojave koje se svode na malo povišenu temperaturu (maksimum do 37,5) i znojenje. Kod problema jetre ponekad su moguće pojave prolijevaste stolice, različite boje i konzistencije, kratkog trajanja.

Kategorija: