Proizvodi

PANACEO SPORT PRO-SUPPORT PRAH 200G

 • nova unaprijeđena formula PANACEO SPORTA
 • 100% prirodni medicinski proizvod
 • idealan za profesionalne, natjecateljske i amaterske sportaše
 • brža regeneracija, bolji natjecateljski rezultati
 • pozitivno djeluje na imunološki sustav
 • protuupalni efekti, otklanja mišićnu bol
 • otklanja prateće simptome fizičkog preopterećenja:
 • gastrointestinalne tegobe, nadutost, grčeve, proljev
 • prevenira učestale infekcije
 • jača crijevnu stijenku, cijeli propusnost crijeva
 • smanjuje laktate i prevenira laktat acidozu
 • prevenira rizik oksidativnog stresa i astme u naporu
 • ubrzava cijeljenje rana, lomova kostiju
 • kod fraktura, postoperativnih zahvata
 • antidoping testiran
Više o proizvodu

PANACEO SPORT PRO-SUPPORT kao prirodni filter detoksicira i osnažuje tijelo, pomaže kod gastrointestinalnih tegoba, smanjuje formacije štetnih slobodnih radikala, adsorbira amonijak i smanjuje nivo laktata, što prevenira laktat acidozu, značajno ubrzava regeneraciju, posebno nakon treninga i natjecanja, što omogućava znatno bolju kondiciju i natjecateljske rezultate. Ako se uzima za vrijeme treninga ili kod natjecanja, djeluje kao vrhunska zaštita organizma i kao izvor nove energije i snage, posebno za profesionalne sportaše kod kojih značajno unapređuje sportske rezultate. Intenzivno preopterećenje uzrokuje dulje vrijeme oporavka, slabije rezultate treninga, učestale infekcije i, što je vrlo rizično, značajno povećanu razinu laktata (mliječne kiseline). Navedeni simptomi mogu imati više uzroka, pa je uvijek potrebno savjetovati se s liječnikom ili ljekarnikom.

 

Zdravstveni rizici sportaša

 

Gastrointestinalne tegobe
Prema istraživanjima iz sportske medicine, sljedeći kompleksi simptoma mogu se pripisati intenzivnom fizičkom preopterećenju karakterističnom za sportaše, a koji simptomi također kompromitiraju sportske rezultate: gastrointestinalne tegobe, nadutost, grčevi, proljev, propusna crijeva.

 

PANACEO SPORT PRO-SUPPORT zacjeljuje crijevnu stijenku, tj. propusno crijevo i osigurava da propusnost ostane na razini zdrave stijenke. Ovaj učinak je dokazan u tzv. „istraživanju zlatnog standarda“. PANACEO SPORT PRO-SUPPORT osigurava povećanu atletsku otpornost. Crijeva se smatraju središtem imunološkog sustava, pa uzimanje PANACEO SPORT PRO-SUPPORT ima utjecaja na zdravlje sportaša. A izreka kaže: sposobno je samo zdravo tijelo!

 

PANACEO SPORT PRO-SUPPORT podržava regeneraciju crijevne stijenke (propusna crijeva) tijekom povećanih fizičkih napora, ublažava gastrointestinalne tegoba tijekom sporta, omogućava intenzivnije treninge, omogućava bolje natjecateljske rezultate, ima pozitivan utjecaj na imunološki sustav, te protuupalne tendencije. PANACEO SPORT PRO-SUPPORT osnova je svakog zdravog sportskog napitka.

 

Oksidativni stres

Intenzivni trening smatra se fizičkim, psihičkim i metaboličkim stresom koji organizmu sportaša nameće velike prilagodbe. Prilikom intenzivnih treninga i natjecanja oksigenacija stanica i tkiva veća je za 10 – 15 puta od prosječne. Od ukupne količine kisika koji ulazi u organizam sportaša čak 5 – 8% se ne razlaže do vode nego se pretvara u slobodne radikale. U tim okolnostima je izvjesno oštećenje staničnih membrana. Danas nije sporna uloga antioksidanta za zdravlje aktivnih sportaša. U alternaciji uzimanja sintetskih pripravaka, vitamina, steroida, hormona, svakako je preporučljivo uzimanje prirodnih antioksidanta koji omogućuju prelaženje granice ljudske mogućnosti za povećanim sportskim rezultatima.

 

Stanice ljudskog organizma su svakodnevno izložene stalnim napadima i oštećenjima slobodnih radikala, kao nusproizvodima različitih stresnih situacija (elektromagnetskog onečišćenja, virusnih ili bakterijskih infekcija, toksina iz okoliša, zbog pretjeranog tjelesnog napora i sl.).

 

Detoksikacija

Kad je tijelo oslobođeno od toksina i drugih štetnih tvari poboljšava se njegov fizički kapacitet. PANACEO SPORT PRO-SUPPORT na potpuno prirodan oslobađa organizam od pritiska toksina, te doprinosi skraćivanju vremena njihovog oporavka i regeneracije, smanjivanju nivoa opterećenja laktatima i drugim toksičnim supstancama i stabilnijem imunološkom sustavu. PANACEO SPORT PRO-SUPPORT je prirodni način da se poveća učinkovitost sportaša.

 

PANACEO SPORT PRO-SUPPORT na prirodan način smanjuje teret laktata, povećava energiju, produljuje aerobnu fazu i skraćuje vrijeme regeneracije, snižava srčane frekvencije, sportski trening čini učinkovitijim, jača i stabilizira imunološki sustav i sprječava prehlade koje ometaju intenzitet sportskih treninga. PANACEO SPORT PRO-SUPPORT doprinosi povećanju izdržljivosti organizma prema pojačanim tjelesnim naporima, kao i smanjenju i nestajanju mišićne boli nastale kao posljedica povećanih fizičkih napora, što je od posebnog značaja za ovu kategoriju korisnika

 

Laktati

Pojačani fizički napor izaziva poremećaj homeostaze vodika odnosno porast stupnja kiselosti organizma, odnosno nivoa pH. Da bi održala ravnotežu, stanica uklanja višak vodika stvarajući laktate. Laktati izlaze iz stanice u krvotok, jetru, srce i u druga tkiva u kojima se razgrađuju. U sportskoj fiziologiji laktati su pokazatelji kiselosti organizma. Normalna razina stupnja kiselosti arterijske krvi iznosi 7.35-7.45. Acidoza je stanje kiselosti kad je pH arterijske krvi manji od 7.35.

 

Pretjerani stres za vrijeme treninga i natjecanja značajno povećava produkciju laktata (mliječne kiseline). Glavni problem laktata je mijenjanje pH prema kiselom što izaziva: vrtoglavicu, glavobolju, mučninu, mišićnu bol i umor, a trajna izloženost kiselosti izaziva i brojne bolesti.

 

Nekompenzirana acidoza

Laktati dovode do niza promjena u metabolizmu stanice. Mogu uzrokovati teška stanja, često bez mogućnosti prognoze. Najopasniji je stanični ionski poremećaj potencijala srca koji može uzrokovati zatajenje srca i iznenadnu smrt. Sve češće su alarmantne vijesti o iznenadnoj smrti ili nesvjestici sportaša. U regeneraciji sportaša od esencijalne je važnosti olakšati razgradnju laktata u srcu i jetri odnosno smanjiti produkciju laktata.

 

Astma u naporu

Astma u naporu je osjećaj otežanog disanja kod sportaša, s nemogućnošću potpuno dubokog udaha i “zvučnog” disanja. Moguć je osjećaj gušenja i nesvjestice popraćen tahikardijom. “Astma u naporu” se teško dijagnosticira u mirovanju, a u naporu se često krivo dijagnosticira kao problem srca. Oko 15% sportaša ima dijagnosticiranu “astmu u naporu”. Ova pojava ozbiljno ugrožava zdravlje i život sportaša.

 

Prevencija rizika sportaša

Kliničke studije i sportsko-znanstvena istraživanja pokazuju da posebno formuliran proizvod na bazi medicinskog PMA zeolita prevenira sve ozbiljne rizike kojima su izloženi sportaši. Utječe na smanjenje slobodnih radikala, na jačanje crijevne stijenke, redukciju postotka laktata, na astmu u naporu, na bržu regeneraciju, veću izdržljivost, osjetno bolji uspjeh na takmičenjima i općenito osjetno poboljšanje ukupnog psihofizičkog stanja sportaša.

 

PANACEO SPORT PRO-SUPPORT je 100% prirodna podrška sportskom treningu i natjecateljskom sportu i pomaže u postizanju vrhunskih sportskih rezultata. Njegova svojstva se baziraju na dragocjenom medicinskom PMA zeolitu i vrhunskoj zaštićenoj PMA tehnologiji.

 

PANACEO SPORT PRO-SUPPORT uz medicinski PMA zeolit sadržava dolomit, koji u svom sastavu ima prirodni magnezij i prirodni kalcij iz koraljnih mora. Dolomit je dragocjeni mineral za svakog sportaša, jer jača živčani sustav, kosti i cijeli mišićno-koštani sustav.

Pakiranje i cijena

Pakiranje i cijena

PANACEO SPORT PRO-SUPPORT prah

količina 200 g

cijena: 45,90 € / 345,83 kn

Sastav

Sastav

100g praha sadrži:
PMA zeolit 80 g
dolomit 20 g
– od toga kalcij 4,58 g
– magnezij 2,56 g

Preporučena doza

Preporučena doza

PANACEO SPORT PRO-SUPPORT prah

uzeti dvije mjerne žlice dnevno umiješane u pola litre vod prije intenzivnog stresa (trening i natjecanje) umiješati 1 mjernu žlicu u odgovarajući sportski napitak trajanje unosa treba biti najmanje 12 tjedana ili toliko dugo koliko traju intenzivni treninzi i natjecanja odnosno pojačana fizička opterećenja

Medicinske upute

Medicinske upute

GARANCIJA SIGURNOSTI I KVALITETE

Supstanca zeolita iziskuje primjenu posebnog sistema kontrole kvalitete i sigurnosti, kompleksniju i različitu od kontrole zdravstvene ispravnosti dijetetskih proizvoda, a sličniju kontroli lijekova.  Zbog toga je od 2006 godine EU definirala zakonski uvjet da se zeolit za humanu medicinsku upotrebu mora proizvoditi sukladno kriterijima HACCAP programa za medicinske proizvode i registrirati kao MEDICINSKI PROIZVOD pri nadležnim državnim agencijama za lijekove i medicinske proizvode (u HR to je HALMED).

 

Za sada je u Hrvatskoj jedino PANACEO registriran na HALMED-u i kao takav jedini zakonit i garantirano siguran medicinski PMA zeolit za humanu upotrebu, jedini dopušten za prodaju u ljekarnama. To je važna i istinita informacija za sve poslovne suradnike i korisnike zeolita.

 

BIOFIZIKALNA AKTIVNOST

Biofizikalna aktivnost PMA zeolita u organizmu traje oko 4-5 sati, pa je optimalno u tim razmacima uzimati dnevne doze.  Poželjno u 4 obroka, npr. orijentaciono: ujutro nakon ustajanja, oko podne, oko 5 popodne i prije spavanja. Na taj način je organizam tokom cijelog dana pokriven aktivnošću PMA zeolita. To je optimalna terapija, ali i drugačiji raspored ne dovodi u pitanje učinkovitost terapije.

 

EFEKTI KVANTNE MEDICINE

Budući da aktivni efekt PMA zeolita u organizmu traje cca 4-5 sati, dovoljno ga je uzimati 4 puta dnevno. Međutim, PMA zeolit ima još jedno svojstvo iz područja kvantne medicine koje traje svega 2 sata. a to je da u vodenoj otopini stvara elektromagnetsko polje koje djeluje na bioelektrični potencijal stanice (stanica djeluje snagom mlađe stanice). Stoga, kad je organizam pod dodatnim naporom, što je slučaj kod sportaša, preporuča se uzimanje PANACEO svako dva sata, pa ga je poželjno dodati u osvježavajuće napitke sportaša.

 

VRIJEME I NAČIN UZIMANJA

 

PANACEO SPORT PRO-SUPPORT se poželjno uzima neposredno prije jela ili uz jelo (doručak, ručak, večera, iako jelo nije uvjet), može se uzimati i nakon jela.

Prah treba razmutiti u čaši vode, čaja, soka. Ne piti istovremeno gazirana pića ili šumeće vitamine.

Otopinu praha je najbolje popiti odmah nakon pripreme.

Preporuča se pojačano uzimati tekućinu, najbolje vodu, 2-3 litre dnevno.

 

IZBOR – PRAH ILI KAPSULE

 

Prah

se preporuča kao obavezan izbor iz razloga što prah lako može osigurati visoke koncentracije PMA zeolita u organizmu, a gram praha je više nego trostruko cjenovno povoljniji od kapsula po gramu. Prah počinje djelovati već od usne šupljine i ždrijela. Njegovo djelovanje je posebno važno i intenzivno u želucu. Nakon izlaska u tanko crijevo, gdje ga preuzimaju crijevne resice i transportiraju u ostale dijelove tijela, to je djelomično kompromitirani zeolit, koji je napravio veliki posao u želucu i nema više svoju maksimalnu aktivnost.

 

Kapsule

su praktičnije za upotrebu, preporučaju se kad nisu potrebne veće koncentracije, što kod sportaša nije slučaj. U sportu su kapsule poželjna dopuna prahu, zbog različitog mjesta resorpcije. Ako se kapsule uzimaju istovremeno s prahom, one prolaze želudac i rastvaraju se u tankom crijevu, pa ih ne kompromitira želučana kiselina. Stoga se kod sportaša preporuča uzimanje praha i kapsula, kombinirano.

 

PARALELNO UZIMANJE OSTALE TERAPIJE

Tijekom uzimanja PMA zeolita u sportu poželjno je istovremeno uzimati sve prirodne pripravke, vitamine, minerale, ljekovite napitke,  ljekovite prirodne supstance, jer će te supstance s PMA zeolitom ostvariti poželjnu sinergiju.

Iz predostrožnosti preporučamo napraviti 1 sat razlike između uzimanja PANACEO terapije i ordinirane farmakološke terapije.

Kategorija: