Proizvodi

VEGAN AMINO

8 esencijalnih aminokiselina biljnog porijekla, ne opterećuju jetru i bubrege, 99% bioiskoristive

 

  • optimalna kombinacija 8 aminokiselina zasnovana na modelu MAP  profesora dr. M. Lucà-Morettija (Master Amino Acid Pattern)
  • izgrađuje bjelančevine, tvori sve naše stanice, organe, mišiće, kožu, kosti, stvara antitijela koja štite od bolesti, izvor energije
  • manjak uzrokuje gubitak mišićne mase, pad imuniteta, probleme s hormonima, kožom, ozbiljne bolesti i poremećaje, posebno u zrelim godinama, u trudnoći, sportu i kod raznih oboljenja
  • kliničke studije dokazale učinkovitost kod oslabljene funkcije jetra i bubrega, oboljenja i upala probavnih organa, ulceroznog kolitisa, Crohna, dijabetesa, prehrambene intolerancije, alergije, astme, slabokrvnosti, srčane insuficijencije, pretilosti, akutnih i kroničnih dišnih problema, slabog imuniteta, anoreksije, multiple skleroze, karcinoma, kemoterapije, nakon kirurških zahvata
  • nezaobilazan za vegane i vegetarijance
Više o proizvodu

Aminokiseline su osnovni građevni blokovi proteina i samim tim su bitne komponente ljudskog tijela. Prije svega, fokus je na 8 esencijalnih aminokiselina koje nužno unosimo izvana, u najboljem slučaju svakodnevnom prehranom. Potreba za dodatnim unosom aminokiselina javlja se ako prehrambene navike ne mogu jamčiti odgovarajuću opskrbu ili ako postoji povećana potreba zbog životnog stila i starije dobi.

 

Odnos zelenog zdravlja VEGAN AMINO zasnovan je na modelu profesora dr. M. Lucà-Morettija koji je istraživao MAP (Master Amino Acid Pattern). Rezultati istraživanja pokazuju da ovaj specifični omjer pojedinih aminokiselina može osigurati njihovo optimalno iskorištavanje u tijelu. Aminokiseline pružaju potrebnu snagu i stabilnost kako bi se nosili sa svakodnevnim fizičkim stresom i izvan njega. Proteini pomažu u održavanju normalnog zdravlja kostiju i u izgradnji i održavanju mišićne mase.

 

VEGAN AMINO, 8 esencijalnih aminokiselina u optimalnom omjeru (MAP kriteriji), ne predstavlja opterećenje za jetru i bubrege zbog niskog postotka dušika (1%)

 

Dodaci tipa OKA proizvode se tako da fermentacijom nastanu esencijalne aminokiseline (nisu životinjskog porijekla) i sastave ih u prehrambeni dodatak koji omogućuje čak 99 % iskoristivosti (Lucà-Moretti, 1998). Namijenjena je pojedincima koji žele bjelančevinskim prehrambenim dodacima poboljšati svoju prehranu, osjećanje i prvenstveno svoje zdravlje.

 

Kako bismo adekvatnije predstavili pojavu revolucionarnog proizvoda iz linije GREEN HEALTH VEGAN AMINO, u nastavku dajemo izvode iz knjige Dr. Iztok Ostan , docenta Sveučilišta u Ljubljani ”Optimizacija bjelančevinske prehrane s prehrambenim dodacima tipa OKA” koji pobliže definira ovo područje.

 

Proteini ili bjelančevine su hranjive tvari koje su prvenstveno izvori aminokiselina; građevnih komponenata svih naših stanica.

 

Neke od bjelančevina djeluju kao enzimi, hormoni, kao hemoglobin, transportne molekule u krvi, kao imunoglubulin, stvaraju antitijela koja nas štite od bolesti, tvore naše stanice, organe, mišiće, kožu, kosti, a mogu poslužiti i kao izvor energije.

 

Njihov manjak može uzrokovati gubitak mišićne mase, pad imuniteta, probleme s hormonima, kožom i čitav spektar vrlo ozbiljnih bolesti i poremećaja.

 

Bjelančevine dobivamo uglavnom hranom kao što su meso, jaja, mlijeko, soja i druge mahunarke. Nažalost, bjelančevine životinjskog porijekla su teško probavljive, pa se više od polovine aminokiselina ne iskoristi za izgradnju vlastitih bjelančevina, nego se razgrađuju u toksični otpad koji s vremenom jako opterećuje jetra i bubrege.

 

Velika je opasnost da u zrelim godinama ali i u vanrednim okolnostima (trudnoća, napori u sportu, razna oboljenja, vegetarijanci i vegani) organizam upadne u začarani krug metabolizma bjelančevina. Zbog toga što su životinjske bjelančevine teške za probavu, s vremenom u tijelu dolazi do njihovog manjka, tj manjka  hormona (koji su bjelančevine) i raznih enzima (probavnih). Probava sve hrane postaje lošija,  uključujući bjelančevinske. Posljedica je pothranjenost organizam, s cijelim nizom negativnih pratećih simptoma i bolesti.

 

Liječnik prof. Lucà-Morettiju (1998) je nakon 22 godine studija postigao revolucionarno otkriće,  patentirao je kombinaciju aminokiselina MAP (OKA ili optimalna kombinacija aminokiselina, što je hrvatska inačica engleske kratice).  Dodaci tipa OKA proizvode se tako da fermentacijom nastanu esencijalne aminokiseline koje nisu životinjskog porijekla a imaju čak 99 % iskoristivosti. Otpad metabolizma gotovo i ne postoji (1 %).

 

Najveća iskustva uporabe OKA-e u zdravstvu ima institut INRC (International Nutrition Research Center) na Floridi. Konzumacija je posve sigurna i u velikim količinama, nisu zabilježeni slučajevi prehrambene intolerancije kao ni negativni sporedni učinci zbog njezine konzumacije.

 

U nastavku se navode bolesti u odnosu na koje su provedene KLINIČKE studije koje su pokazale učinkovitost OKA-e:

oslabljene funkcije jetra i bubrega

oboljenje probavnih organa i upale u crijevnom traktu: ulcerozni kolitis i Crohnova bolest, 

šećerna bolest

prehrambena intolerancija, alergije i astma 

liječenje slabokrvnosti zbog nedostatka željeza

bolovi kao posljedica prekomjerne tjelesne težine i problem krutosti tijela 

oslabjelost srca, srčana insuficijencija

dišni problemi, akutnost kroničnih dišnih problema

multipla skleroza

nakon prijeloma, ozljeda i kirurških zahvata

 

Druge bolesti i zdravstveni problemi za koje liječnici preporučuju OKA-u, ali još nisu provedene kliničke studije:

alkoholizam, anoreksija kontinuirano povraćanje, bulimija, kemoterapija, dijareja, oslabjelost bolesnika kod bolesti kao što su rak i AIDS, nedostatak apetita, povećan katabolizam, osteoporoza, distrofija mišića, oslabljenja imunosnog sustava.

 

Dr. Iztok Ostan je opisao svoje osobno iskustvo s uzimanjem OKA, kojoj znanstvenici pripisuju najvišu (99 %) iskoristivost NNU (Net Nitrogen Utilisation):

 Kao zdravi (ali iscrpljeni) 50-godišnjak uz uzimanje OKA-e osjetno sam ojačao, u dva mjeseca uspio sam bitno povećati mišićnu masu, koža je postala elastičnija (stanje mišića i kože važan je indikator opće regeneracije), biorezonantnim testovima je utvrđeno da su mi nakon dvije godine uzimanja OKA-e ojačali svi organi, a i mojoj supruzi. Njezin srčani mišić je zaista ojačao. Kada sam pri padu slomio zglob, povećao sam dozu OKA,  mišićna masa i snaga za vrijeme imobilizacije nisu se smanjile. Rehabilitacija je bila potpuna i vrlo brza. OKA doduše ne zaustavlja starenje, ali za mnoge staračke probleme, koji su se prije otkrića OKA-e činili neizbježnima, pokazalo se da su posljedica nedostatka bjelančevina. Tako je primjerice s valovima vrućine u menopauzi. S OKA-om oni se vrlo prorjeđuju.“

Pakiranje i cijena

Pakiranje i cijena

Pakiranje:

200 kapsula

cijena: 47,90 € / 360,90 kn

Sadržaj

Sadržaj

8 esencijalnih aminokiselina u optimalnom omjeru (MAP ili OKA kriteriji)

nisko opterećenje jetre i bubrega zbog niskog dušika (1%)

veganski, bez glutena

posebno je pogodan za vegetarijance i vegane

visoka bioraspoloživost (99%)

Preporuke za upotrebu

Preporuke za upotrebu

ovisi o tjelesnoj težini, ciljnoj skupini, području primjene preventivno ili terapijski, a orijentaciono:

stariji ljudi: 4 – 10 kapsula

vegani, vegetarijanci: 8 – 20 kapsula

prije ili poslije sportskih aktivnosti: 2 kapsule / 10 kg tjelesne težine

preporučena dnevna doza od max. 10 g (tj. 20 kapsula).

Preporučuje se izbjegavati proteinska jela poput jaja, ribe ili mesa otprilike 2 sata prije uzimanja VEGAN AMINO

Kategorija: