Proizvodi

Cijena: 29,90 €

TAMJAN (WEIHRAUCH)

Znanstveno dokazana i prihvaćena tradicionalna terapeutska svojstva indijske Svete biljke Boswellia Serrata (iz njene smole se dobiva tamjan)

 

  • antimikrobna, protuupalna, antitumorska svojstva, koristi se kod:
    • kroničnih upala, crijevnih upala, kolitisa, ulkusa, Chrona, zakiseljenog organizma, želučane kiseline, kandidijaze
  • kod artritisa, reumatskih bolesti, gihta, reumatskog artritisa, osteoartritisa (inhibira enzime koji razgrađuju hrskavicu i kolagen)
  • Boswellična kiselina inducira apoptozu (programirana smrt stanice), pa pomaže kod malignih melanoma, karcinoma mjehura, jetre, tumora na mozgu, glioblastoma i drugih karcinoma, leukemije, edema koji su posljedica tumora mozga
  • pozitivno doprinosi kod cerebralne ishemije, traume mozga, neuroloških oštećenja, Alzheimerove bolesti
  • prevenira aterosklerozu, bolesti krvnih žila, visoki kolesterol
  • učinkovit kod upala dišnog sustava, bronhitisa, kronične astme, sinusitisa
  • poželjan kod bolesti jetre, hepatitisa, dijabetesa, cijeljenja rana, jača ženski hormonalni sustav
  • prevenira učestale prehlade, alergije, depresiju i anksioznost 
Više o proizvodu

Naziv stabla Indijskog tamjana je Boswellia serrata. Njegovi sastojci se koriste u terapeutske svrhe i jedan  je od 16 podvrsta stabla roda Boswellia. Iz njegovog grmlja dobiva se smola poznata kao tamjan ili olibanum. Koristi se u fitoterapiji, narodnoj medicini i kao dodatak prehrani.

 

Različite vrste Boswellia mogu se naći u vrlo različitim regijama svijeta, od zapadnoafričkih država poput Nigerije, Toga i Gane preko Sudana, Etiopije, Somalije i Saudijske Arabije do Indije. Uzgoj drveta tamjana ima izuzetno zahtjevne uvjete rasta jer uspijeva samo u pustinji i planinama.

 

Osnovni sastojak Green Health Weihrauch je ekstrakt biljke Boswellia Serrata, iz čije se smole proizvod tamjan, poznate po svojim protuupalnim svojstvima još od antičkih vremena. Još su antički liječnici koristili prirodni tamjana za uspješno liječenje upalnih bolesti. Na Zapadu je tamjan oduvijek smatran jednom od najdragocjenijih prirodnih supstanci od značaja za održavanje zdravlja. Izvanredan značaj tamjana u zapadnoj kulturi očituje se u povijesnoj činjenici da su tri mudraca poklonili tamjan tek rođenom djetetu Isusu, kao jedan od tri posebno odabrane najvrijednije plemenite prirodne tvari.

 

Weihrauch pomaže kod zakiseljenog organizma, želučane kiseline, kandidijaze, ulcusa, crijevnih upala, colitisa. Zbog svojih antimikrobnih svojstava sprječava infekcije. Njegovo moćno antiupalno djelovanje pomaže i kod Chronove bolesti i cisti.

 

U ayurvedskoj medicini se koristi tisućama godina za liječenje artritisa, reumatskih bolesti, gihta, reumatskog artritisa, osteoartritisa. Tamjan poboljšava cirkulaciju i dotok krvi kroz žile oštećene upalom što dodatno pomaže zglobovima ugroženim artritisom. Koristi se za zacjeljivanje rana, jačanje ženskog hormonalnog sustava i zaštitu od patogenih mikroorganizma.

 

Istraživanja su pokazala da tamjan pomaže u liječenju nekolikih vrsta karcinoma – malignih melanoma, raka mjehura i tumora na mozgu, leukemije.

 

Moderna istraživanja danas su usmjerena na mogućnost korištenja tamjana za liječenje kroničnih upalnih i tumorskih bolesti, kod edema koji su posljedica tumora mozga, cerebralne ishemije, traume mozga, Alzheimerove bolesti. Potvrđeno je da ekstrakt tamjana, tamjanov acetat, smanjuje neurološka oštećenja, olakšava depresiju i napetost, sprječava bolesti krvnih žila i smanjuje loš kolesterol.

 

Tamjan povoljno djeluje na dišni sustav i olakšava bronhitis, astmu, sinusitis, česte prehlade i alergije.

 

Boswellia Serrata ima antiupalna i antitumorska ljekovita svojstva potvrđena u velikom broju znanstvenih i kliničkih studija, pa ona nije samo orijentalni miris nego i lijek budućnosti.

 

Iz smole Boswellie Sacre milenijima se proizvodi tamjan kao orijentalni miris u crkvama, ali i više od toga. Poznato je da tamjan pored ugodnog mirisa ima dezodorirajuće i dezinfekcijsko djelovanje. U Antici je tamjan bio podjednako skup kao i zlato. Od Antike do Srednjeg vijeka liječnici su koristili tamjan kao lijek protiv prehlade i želučanih tegoba. Aryurvedski liječnici tvrde da se Boswellia Sacra već tisućama godina koristi kao biljni lijek tradicionalne indijske medicine za liječenje upalnih stanja kao što su artritis, astma i kolitis.

 

U Europi su medicinari i farmaceuti otkrili djelovanje tamjana na zdravlje prije 20-ak godina. Farmaceut Manfred Schubert Zsilavecz sa Sveučilišta Johanna Wolfganga Goethea iz Frankfurta tvrdi: “Bosvelijske kiseline su pentaciklički triterpeni, dakle prirodne tvari s kiselim osobinama. Upravo ti sastojci su, čini se, odgovorni za brojna medicinska područja primjene: to su reumatska oboljenja ili kronične upale crijeva kao colitis ulcerosa, te kod candide.”

 

Suvremena znanost je istraživala Boswelliu Serratu najprije kao terapiju kod kroničnih upalnih oboljenja kao što su Crohnova bolest, ulcerative colitis, i osteoarthritis. Inicijalne studije su bile kod Crohnove bolesti kod koje su postignuti vrlo ohrabrujući rezultati. U brojnim dvostruko slijepim studijama istraživana je kod pacijenata s osteoarthritisom. Iako se općenito vjeruje da osteoartritis nije upala, studije su pokazale da je Boswellia Serrata blokirala enzime koji doprinose upalama, te da također inhibira enzime koji razgrađuju hrskavicu i kolagen, što uzrokuje bol. Boswellia poboljšava dotok krvi u zglobove, te se zaključno pacijenti već u roku sedam dana značajno bolje osjećaju, te imaju signifikantno blaže simptome i tegobe artritisa.

 

Glavna aktivna supstanca Boswellična kiselina inducira apoptozu (programirana smrt stanice), pa pokazuje in vitro antiproliferativne efekte kod različitih tumorskih staničnih linija, posebno kod melanoma, tumora mozga glioblastoma, karcinoma jetre, kod leukemije i drugih karcinoma. Pacijentima također olakšava patnje bez nuspojava. U studiji koju je u ožujku 2009 publicirao University of Oklahoma Health Sciences Center navodi se da “Boswellia razlikuje kancerogenu stanicu od normalne stanice, da suzbija razvoj kancerogene stanice, odnosno da inducira specifične citotoksične tumorske stanice.”

 

Studije su pokazale opravdanost primjene Boswellie Sacre kao terapije kod upale dišnih putova, problema pluća i posebno kod kronične astme. Boswellia se ne primjenjuje kao terapija za ublažavanje akutnih astmatičnih napada, nego isključivo kod kronične astme.

 

Dokazana je opravdanost korištenje Boswellie kao fiziološki prihvatljive za proizvodnju lijeka za prevenciju i liječenje cerebralne ishemije, traume mozga i Alzheimerove bolesti.

 

U svibnju 2008 američki FASEB Journal je objavio da su Johns Hopkins University i Hebrew University of Jerusalem utvrdili da je Boswellia psyhoaktivni lijek i da ublažava depresiju i anxioznost. Istraživanja su pokazala da je Boswelična kiselina odgovorna i za te efekte. Dokazana je njena učinkovitost kod hepatitisa, dijabetesa, u prevenciji ateroskleroze.

Pakiranje i cijena

Pakiranje i cijena

Pakiranje:

90 kapsula

cijena: 29,90 €

Sadržaj

Sadržaj

Dnevna doza (2 kapsule) sadrži:

Ekstrakt tamjana 614,6 mg

od toga boswellic kiselina: 380,45 mg

Dolomit 105,4 mg

Kapsule: Celuloza 180 mg

Uputa za upotrebu

Uputa za upotrebu

1 kapsulu 2 puta dnevno, poželjno s otopinom praha Panaceo Med ili Basic.

Kategorija: