Najčešće postavljana pitanja

Što je Panaceo?

Svi Panaceo proizvodi se baziraju na aktiviranom zeolitu kao osnovnoj supstanci koja podliježe suvremenom procesu obrade, aktivacije i mikronizacije. Neki od Panaceo proizvoda uz zeolit sadrže i druge ljekovite biljne supstance koje suvremena znanost priznaje kao tradicionalni lijek.

Kako su registrirani proizvodi Panaceo?

Proizvodi Panaceo su u EU i Hrvatskoj registrirani kao medicinski proizvodi. Austrijski proizvođač je Panaceo medicinske proizvode u EU registrirao za 5 namjena, dok je ALMP u Hrvatskoj iste proizvode registrirala za dvije namjene, kao adsorbens teških metaka i drugih toksina iz gastro trakta, te kao sredstvo za ubrzano cijeljenje rana.

 

PANACEO proizvodi na bazi zeolita su jedini takvi proizvodi u Europi koji su registrirani u skladu s zakonom EU kao medicinski proizvodi za oralnu humanu upotrebu.

 

Niti jedan drugi proizvod na bazi zeolita koji se nalazi na hrvatskom tržištu nije registriran sukladno zakonu EU, pri HALMED-u (Hrvatska Agencija za lijekove i medicinske proizvode). Stoga su takvi proizvodi ilegalni na tržištu EU i HR. U prirodi postoji 400 vrsta zeolita od kojih su neki vrlo toksični i kancerogeni. Zbog toga je EU strogo zabranila upotrebu zeolita ukoliko isti nije registriran temeljem kriterija kontrole za medicinske proizvode.

 

Proizvodi na bazi zeolita koji su registrirani kao dijetetski proizvodi ili dodaci prehrani su protuzakoniti i potencijalno opasni, bez obzira na razne certifikate na koje se pozivaju i koje eventualno posjeduju. Jedini stvarni i zakonski dokaz sigurnosti zeolita je status medicinskog proizvoda. 

Koje su direktne prednosti uzimanja zeolita?

• uklanja iz tijela teške metale i druge organske i anorganske toksične supstance

• djeluje kao moćan antioksidant

• smanjuje rizik raka

• stabilizira imunološki sustav i funkcije

• smanjuje učestalost proljeva

• poboljšava apsorpciju hranjivih tvari u probavnom traktu

• balansira pH , čime smanjuje štete kiselosti organizma

• djeluje na široki spektar anti-virusnih agenta, mikroba, gljivica

Da li je zeolit, odnosno Panaceo lijek?

Ne, zeolit i Panaceo nisu lijek nego medicinski proizvodi koji se koriste isključivo kao suportivna medicinska terapija. Zeolit i Panaceo nisu zamjena za klasičnu medicinsku terapiju.

Tko može uzimati zeolit?

Panaceo medicinski proizvodi na bazi zeolita su sigurni i netoksični, a organizam ih prepoznaje kao vlastitu supstancu. Zeolit ne stvara ovisnosti i ne taloži se u organima, nego se u potpunosti izlučuje iz tijela. Mogu ga uzimati sve kategorije korisnika. Trudnice i mala djeca uzimaju proizvode Panaceo u dogovoru s nadležnim liječnikom.

Da li životinje mogu uzimati zeolit?

Da, zeolit je 100% siguran za ljude i za sve životinje sisavce.

Koliko dugo se uzima zeolit?

Zeolit se može uzimati neograničeno dugo kao sigurna i pouzdana antistresna podrška zahtjevnim uvjetima života suvremenog čovjeka.

Da li zeolit ima kontraindikacije s farmakološkom terapijom, odnosno lijekovima?

Ne, zeolit nema kontraindikacija s lijekovima.

 

Zeolit se ne uzima isključivo za vrijeme neposrednog trajanja kemoterapije (plus jedan dan prije i jedan dan nakon primanja kemoterapije).

 

Savjetodavna služba Panaceo Tim daje dodatne upute radi predostrožnosti te predlaže korisnicima da zeolit uzimaju jedan sat vremena prije ili poslije uzimanja farmakološke terapije, tj klasičnih lijekova. Kod uzimanja bilo kojih prirodnih ili dijetetskih proizvoda takvo ograničenje nije potrebno.

Da li je zeolit antioksidant?

Zeolit djeluje kao antioksidant, a jedinstven je po tome što se ne djeluje na principu klasičnih antioksidanta. Njegovo se djelovanje u suštini svodi na način da on adsorbira u svoju kaveznu mrežu višak slobodnih radikala, deaktivira ih i eliminira ih iz tijela. Na taj način djeluje komplementarno s tradicionalnim antioksidantima.

Da li zeolit liječi rak?

Zeolit kao ni bilo koji proizvod na bazi zeolita nije lijek za rak. Zeolit smanjuje rizik raka jer čisti tijelo od kancerogenih toksina. Zeolit također unapređuje homeostazu, antioksidativnu i imunološku obranu organizma, zbog čega organizam vlastitim snagama može adekvatnije odgovoriti na sve zdravstvene izazove.

 

Svaki korisnik samostalno odlučuje o upotrebi zeolita i proizvoda na bazi zeolita. Činjenica da se radi o proizvodu kojeg organizam čovjeka prepoznaje kao vlastitu supstancu otvara prostor svakome da neposredno i bez straha od negativnih posljedica osjeti prednosti ove suportivne terapije koju tradicionalne kulture koriste tisućljećima.

Zašto je važna detoksikacija za moje tijelo?

Prosječni suvremeni čovjek je izložen brojnim toksinima koje uzima putem vode i zraka, na radnom mjestu i u vlastitom kućanstvu putem sredstava za čišćenje, dezinfekcijskih sredstva, pesticida, aditiva i drugih nepoželjnih supstanci koje sadržavaju naše namirnice kao nikad prije u ljudskoj povijesti. Sve to slabi imuni sustav i on ne može obavljati svoju funkciju zaštite zdravlja na odgovarajući način, što se odražava na porastu različitih vrsta fizičkih i psihičkih oboljenja.

Koje količine zeolita i koliko dugo trebam uzimati za detoksikaciju?

Preporuča se uzimati 8 do 10 grama zeolita dnevno u obliku kapsula i praha, tokom 1 do 3 mjeseca, ovisno o stanju organizma.

 

Poželjno je prije i poslije početka detoksikacije izmjeriti oksidativni stres (laboratorijska pretraga TAS ili FRAS), koji pruža zbirnu osnovnu informaciju o opterećenosti organizma različitim toksinima.

Ako sam bolestan, koje doze zeolita trebam dnevno uzimati?

Ako je organizam u stanju nadprosječno povećanog stresa, bilo da se radi o fizičkom, emocionalnom ili psihičkom stresu, preporuča se uzimati 5 do 10 grama zeolita dnevno, u kapsulama i prahu, dok se subjektivni osjećaj i objektivni nalazi ne unaprijede.

 

U vrlo zahtjevnim stresnim stanjima uzima se do 30 grama zeolita dnevno.

 

Dvostruko slijepa studija koju je proizvođač Panaceo medicinskih proizvoda napravio s profesionalnim sportašima pokazala je da je jaki stres kojem su izloženi profesionalni sportaši za vrijeme natjecanja mogao biti neutraliziran dnevnim unosima od čak 30 grama zeolita dnevno. Zbog antistresnog doprinosa zeolita, sportaši su uspjeli polučiti mjerljivo nadprosječne sportske rezultate, a za to vrijeme njihov organizam nije pokazivao uobičajene simptome ugroženosti.

Što znači da zeolit balansira pH faktor?

Negativno nabijena molekula kavezne strukture zeolita zahvaća pozitivni ion vodika H +, što utječe na snižavanje pH nivoa ili kiselosti organizma. Zeolit ima sposobnost uravnoteženja pH na neutralnu i alkalnu razinu.

Zašto je važno održavati odgovarajuću pH ravnotežu?

Optimalan pH organizma treba biti blago alkalni, oko 7.4. U kiselom pH rastu bakterije i virusi. Kiseli pH od 6,9 i niži pogoduje razvoju bolesti. Čak 80% bolesti su bolesti kiselog okruženja, uključujući karcinom.

Da li zeolit ima anti-virusni efekt. Ako da, kako radi?

Da.

 

Anti-virusna aktivnost zeolita bazira se na svojstvu zeolita da u svoju kaveznu strukturu zahvaća pojedine supstance (pozitivnog naboja) koje učestvuju u stvaranju lanca virusa. Tako se virusi ne mogu replicirati i započinje anti virusno djelovanje zeolita.

Da li aluminij iz zeolita može biti potencijalno štetan?

Ne.

 

Molekula zeolita je gotovo neuništiva i ne postoji nikakva mogućnost njene razgradnje u tijelu. Zeolit se formirao se pri temperaturi lave od tisuće stupnjeva C, pa je potreban minimalna temperatura od 900 stupnjeva C za njegovu razgradnju. Stoga je zeolit praktički neuništiv. Posve je stabilan kod niskih i visokih temperatura i neosjetljiv na promjene temperature.

Može li zeolit smanjiti kalij i druge esencijalne minerale u tijelu?

Ne.

 

Zeolit ima specifičnu selektivnu sposobnost adsorpcije. Znatno je veći afinitet manjih atoma s jačim pozitivnim nabojem prema zeolitu nego većih atoma slabijeg ionskog naboja. Teški metali imaju karakteristiku da su mali atomi snažnog kationskog naboja. Esencijalni minerali imaju svojstvo da su velikih dimenzija i slabog kationskog naboja. Na primjer, arsen ima naboj 3, a promjer mu je 1.8 Angstroma. Kalij ima naboj 1, a promjer mu je 2,8 Angstroma. Stoga arsen ima visoki afinitet prema zeolitu, kalij i esencijalni minerali gotovo nemaju nikakav afinitet.

Kako ću znati koji mi Panaceo proizvod najbolje odgovara?

Svi Panaceo proizvodi sadrže zeolit kao osnovnu supstancu, pa se efekti zeolita postižu u slučaju bilo kojeg izbora između svih Panaceo proizvoda.

 

Obzirom na dodatne supstance u sastavu Panaceo proizvoda, navodimo kratke i jednostavne orijentacione upute. Za detaljnije upute obratite se neposredno savjetodavnoj službi.

 

Panaceo Weihrauch – kronične upale: reumatske i crijevne, tumori

Panaceo OPC+C – imunološki, virusni i kardiovaskularni problemi

Panaceo Focus – antibakterijski, imunološki efekt, vid

Panaceo Smart – cerebralna i periferna mikrocirkulacija

Panaceo Sport – hormonalna aktivnost, energija, vitalnost, plodnost, raspoloženje

Panaceo Guarana – stimulacija energije, potencije, raspoloženja

Panaceo Basic – detoksikacija, problemi kostiju

Koja je cijena Panaceo proizvoda?

Panaceo proizvodi u kapsulama imaju cijenu od 300 do 370 kn za 180 kapsula, što je prosječna mjesečna doza. Prah je po gramu 2 do 3 puta jeftiniji.

Koje su nus pojave uzimanja zeolita?

Zeolit nema nus pojava.

 

U rijetkim slučajevima, osobe sklone opstipaciji, u prvim danima uzimanja mogu imati prolazno pojačani opstipacijski efekt. Ova pojava je obavezno prolazna, a eventualno se javlja kod uzimanja većih količina zeolitnog praha. Kontrolira se povećanim unosom tekućine u organizam.