DOZE I NAČIN UZIMANJA PANACEO TERAPIJE

DOZE I NAČIN UZIMANJA PANACEO TERAPIJE

BIOFIZIKALNA AKTIVNOST

Biofizikalna aktivnost medicinskog PANACEO PMA zeolita u organizmu traje oko 4-5 sati, pa je optimalno u tim razmacima uzimati dnevne doze.  Poželjno u 4 obroka, npr orijentaciono: ujutro nakon ustajanja, oko podne, oko 5 popodne i prije spavanja. Na taj način je organizam tokom cijelog dana pokriven aktivnošću panalita-zeolita. To je optimalna terapija, ali ništa strašno se neće dogoditi ako se povremeno vrijeme uzimanja ponešto skrati ili produlji. To ne dovodi u pitanje učinkovitost terapije kao npr kod antibiotika.

 

EFEKTI KVANTNE MEDICINE

Budući da aktivni efekt PMA zeolita u organizmu traje cca 4-5 sati, dovoljno ga je uzimati 4 puta dnevno, kako se preporuča u svim suportivnim terapijama. Međutim, PMA zeolit ima još jedno svojstvo iz područja kvantne medicine koje traje svega 2 sata. a to je da u vodenoj otopini stvara elektromagnetsko polje koje djeluje na bioelektrični potencijal stanice (ukratko – stanica djeluje snagom mlađe stanice). Stoga se u težim slučajevima kad je organizam pod dodatnim naporom, iscrpljen i oslabljen, preporuča uzimanje PANACEO terapije svako dva sata, naravno, ukoliko to korisniku ne izaziva dodatni stres.

 

VRIJEME I NAČIN UZIMANJA

Terapija PANACEO se poželjno uzima neposredno prije jela ili uz jelo (doručak, ručak, večera, iako jelo nije uvjet). U opravdanim slučajevima (iscrpljen organizam i otežana probava) terapija PANACEO se može uzimati 1 sat nakon jela.  Prah treba razmutiti u čaši vode, čaja, soka. Ne piti istovremeno gazirana pića ili šumeće vitamine. Otopinu praha je najbolje popiti odmah nakon pripreme. Za vrijeme PANACEO terapije treba pojačano uzimati tekućinu, najbolje vodu, 2-3 litre dnevno.

 

POSTUPNO UVOĐENJE TERAPIJE PRAHA

Ako je organizam oslabljen ili osjetljiv, poželjno je postupno uvođenje terapije prahom na način da početne doze praha budu manje, npr 1/3, pa ½, pa 2/3 od preporučenih dnevnih doza, te se svako dva-tri dana ili čak svako tjedan dana postepeno povećavaju do preporučenih dnevnih doza. To se uglavnom odnosi na osobe koje su vrlo iscrpljene bolešću kao i na osobe koje imaju tegobe u vezi s probavnim traktom, na osobe jako opterecene teškim metalima I na djecu.

 

PARALELNO UZIMANJE OSTALE TERAPIJE

Tijekom PANACEO terapije poželjno je istovremeno uzimati sve prirodne pripravke, vitamine, minerale, ljekovite napitke,  ljekovite prirodne supstance, jer će te supstance s PMA zeolitom ostvariti poželjnu sinergiju.

Iz predostrožnosti preporučamo napraviti 1 sat razlike između uzimanja PANACEO terapije i ordinirane farmakološke terapije.

Kod kemoterapije se pauzira uzimanje terapije PANACEO 24 sata prije početka primanja kemoterapije i nastavlja se 24 sata nakon završetka primanja kemoterapije. Kod radioterapije se ne prekida PANACEO terapija.

 

PROSJEČNE DNEVNE TERAPEUTSKE DOZE

1          PREVENTIVNA TRERAPIJA

Kad prosječno zdrava osoba odluči uzimati PANACEO kao preventivnu terapiju, preporučamo uzimanje PANACEO BASIC DETOV PLUS:

3 do 4 puta dnevno po  2 gr praha (2 grama odgovara 1 čajnoj žličici ravno punjenoj rastresenog praha)

ili

3 do 4 puta dnevno po 2-3 kapsule

2          TERAPIJA KOD DJECE

Dnevne doze se prilagođavaju uzrastu i specifičnoj situaciji ili tegobi.  Djeci se preporuča prah PANACEO MED u količinama  4 x dnevno po ¼ ili ½ ili ¾ čajne žličice praha, a u slučajevima teške toksikacije 4 x 1 čajna žličica praha

 

Terapeutske upute

PANACEO MED prah 4 – 6  puta po  ¼ / ½ / 1 žličicu dnevno u čaši tekućine.

Postupno povećavati doze od ¼ do pune žličice

(poželjno kod kandide uzimati dodatno  1-3 puta dnevno 1 kapsulu Weihrauch, a za autistični spektar I ADHD dodatno  i  Ginko)

Količinske dnevne terapeutske doze za djecu mogu iznositi cca 3 do 6 grama dnevno (1 čajna žličica ravno punjena je 2 grama). Nema opasnosti od predoziranja medicinskim PANACEO PMA zeolitom, jer isti nema ni toksičnu ni letalnu dozu, ne taloži se u organizmu, ne metabolira se u organizmu,  ljudski organizam ga prepoznaje vlastitu supstancu, npr kao vodu.

Terapija kod beba i vrlo osjetljive djece počinje s pola grama (500 mg) praha dnevno, raspoređeno u 3 do 4 obroka, te se svako dva-tri dana terapija povećava po 500 mg. Kad dnevne doze dosegnu 6 grama, daljnja povećanja provode se samo u slučaju ako dijete pokazuje simptome toksikacije, inače su te količine dovoljne za predškolsku djecu.  Ako se prepoznaju toksični simptomi (nakon konkretne toksikacije ili reakcije djeteta na farmakološku terapiju uključujući cijepljenje) može se davati i 4 čajne žličice praha dnevno, dok se takvi simptomi ne otklone.

Ruska medicinska akademija preporuča da se kod djece tzv autističnog spektra koristi medicinski zeolit kod kupanja, tako da se u vodu za kupanje doda jedna žličica medicinskog zeolita. Preporuča se također koristiti takvu zeolitnu otopinu kod dnevnog višekratnog ispiranja sluznice (nos, oči, usta, ruke), a može se istom ispirati voće i povrće koje dijete jede. Prah se može posipati i po hrani koju dijete jede. Opisana lokalna upotreba zeolitne otopine služi za čišćenje neurotransmitera kože i posebno sluznice sa svrhom uspostavljanja narušene homeostaze.

 

3          SUPORTIVNA TERAPIJA

3.1      kod konkretnih zdravstvenih tegoba

4 puta dnevno po 2 g PNANACEO MED praha (2 g odgovara 1 čajnoj žličici ravno punjenoj rastresenog praha)

plus poželjno, po potrebi

4 puta dnevno po 2 do 3 PANACEO MED kapsule

3.2.     kod teških metala, težih toksikacija, akutnih i kroničnih toktegoba

4 puta dnevno po 2 g PANACEO MED praha (2 grama odgovara 1 čajnoj žličici ravno punjenoj rastresenog praha)

plus poželjno

4 puta dnevno po 1 -2 PANACEO MED kapsule (kapsule uzeti zajedno s vodenom otopinom praha)

3.3.     kod kemoterapije I radioterapije

8 puta dnevno po 2 g PANACEO MED praha (ili 6 puta po 3 g ili 4 puta 4 g)

plus poželjno

8 PANACEO MED kapsula dnevno, kod svakog uzimanja praha uzeti još po 1 do 2 kapsule

3.4.     kod akutnih virusnih infekcija

5 do 6 puta dnevno i čajna žličica PANACEO MED praha (minimum 10 do 12 g)

plus poželjno

3 puta 2 PANACEO MED kapsule koje radi različitog mjesta resorbcije  intenziviraju proces antiviralnog djelovanja.

3 puta 1 do 2 OPC+C kapsule, koje kod virusnih infekcija ostvaruju izvrsnu sinergiju s medicinskim PANACEO PMA zeolitom

Terapeutske doze i trajanje terapije kod virusnih oboljenja ovise o vrsti virusa, intezitetu infekcije i specifičnom stanju organizma.  Kod kroničnih virusnih tegoba (npr herpes), radi sprječavanja recidiva, preporuča se trajna preventivna terapija, cca 1 žličica medicinskog PANACEO PMA zeolita.

3.5.     kod dermatoloških problema

Preporuča se oralna terapija i lokalna terapija

Oralna terapija

3 do 4 puta dnevno po ½ do 1 žličica PANACEO MED praha

plus poželjno kod kroničnih slučajeva

3 do 4 puta dnevno po 1 PANACEO MED kapsula

Lokalna terapija

PANACEO MED puder za kožu i sluznicu i PANACEO krema za kožu, koristiti po potrebi više puta dnevno

 

VRIJEME TRAJANJA TERAPIJE

Terapija intenzivne detoksikacije traje cca 6 do 8 tjedana. Kod ozbiljnije toksikacije i toksikacije teškim metalima preporuča se provoditi program detoksikacije sve do nestanka teških metala iz organizma. Prije prestanka terapije se preporuča napraviti detaljnu analizu toksina u organizmu (kraći postupak je izmjera oksidativnog stresa ili biorezonantna dijagnostika).

Terapija kod onkoloških pacijenata traje tokom cijelog perioda kemoterapije i radioterapije, a nastavlja se i traje ovisno o simptomima.

Različite suportivne PANACEO terapije traju prosječno dva do šest mjeseca, nekad i dulje, ovisno o simptomima

Nakon provedene terapije i otklanjanja neugodnih simptoma preporuča se postupno smanjenje PANACEO terapije i po mogućnosti zadržavanje preventivnih doza, a radi sprječavanja recidiva i pružanja nužne zaštite i podrške organizmu.

Preventivna terapija PANACEO proizvodima na razini 2 do 3 grama dnevno može se provoditi trajno i nisu nužne pauze. Suvremeni čovjek se dnevno toksicira i razumljivo je da je poželjno da se dnevno i detoksicira, pogotovo kad se radi o 100% prirodnoj supstanci koju naš organizam prepoznaje kao vlastitu.

 

NUSPOJAVE

PANACEO MEDICINSKI PMA zeolit je 100% prirodna i 100 % sigurna supstanca za humanu upotrebu, čisti zeolit klinoptilolit podvrgnut posebnoj PMA nano-tehnologiji i HACCAP programu za proizvodnju medicinskih proizvoda, koji garantiraju zdravstvenu sigurnost proizvoda. Potpuno je neškodljiv, ne stvara ovisnost, organizam ga prepoznaje kao vlastitu supstancu (kao npr. vodu) pa ne stvara obrambene mehanizme, nema letalnu ni toksičnu dozu, ne izaziva alergije, ni kontraindikacije.

Panaceo adsorbira tekućinu, pa kod osoba sklonih opstipaciji eventualno može u prvim danima terapije prolazno pojačati opstipacijske efekte, što se regulira pojačanim uzimanjem tekućine, a u pojedinim slučajevima se mogu smanjiti početne količine praha. Navedene pojave su rijetke i prolazne, traju dok se organizam djelomično pročisti i adaptira, te nakon toga nestaju.  U slučaju apstipacijskih recidiva ili trajnijih problema preporuča se redovno uzimanje vodene otopine magnezijevog klorida u dozi 1 mala šalica ujutro ili navečer.

Kod malog broja teških bolesnika, iscrpljenih bolešću, eventualno se tijekom prvih 10-ak dana PANACEO terapije mogu pojaviti popratne pojave koje se svode na malo povišenu temperaturu (maksimum do 37,5) i znojenje. Kod problema jetre ponekad su moguće pojave prolijevaste stolice kratkog trajanja.