KARDIOVASKULARNE BOLESTI I PMA ZEOLIT

KARDIOVASKULARNE BOLESTI I PMA ZEOLIT

Jedna od najraširenijih bolesti XX. stoljeća je ateroskleroza, odnosno začepljenje, zadebljanje i ovapnjenje krvnih žila. Zbog povišene razine kolesterola i triglicerida u krvi oko 90% stanovništva iznad 40 – 45 godina ima predispoziciju oboljenja od ateroskleroze. To je najčešća i najozbiljnija bolest koja zahvaća krvne žile, gdje stjenke arterija pod utjecajem plaka postaju stanjene, ovapnjene i krute. Kao posljedica oksidacije lošeg kolesterola, stvaraju se ateromi (zadebljanja i oštećenja unutrašnjeg dijela arterije) koja uzrokuju slabu protočnost krvi i slab dotok hrane i kisika u stanice. Posljedica su slabija cirkulacija i razvoj patoloških procesa u različitim organima, visoki ili niski krvni tlak, srčani i moždani udar, cirkularna insuficijencija do  gangrene donjih ekstremiteta i dr.

Pored povećanog sadržaja lipida u krvi, odnosno kolesterola i triglicerida, rizični faktori ateroskleroze su srčana oboljenja, problem s krvnim tlakom, povećani šećer, debljina, stres i eskalacija oboljenja koja imaju nasljedna svojstva.. Međutim, najvažniji čimbenik stvaranja ateroma je povišeni kolesterol.

Mehanizam djelovanja PMA zeolita

Objavljene kliničke studije suportivne terapije PMA zeolitom kod ateroskleroze pokazuju da PMA zeolit znatno snižava razinu kolesterola i triglicerida u serumu krvi bolesnika, uključujući bolesnike s trombozom donjih ekstremiteta. (bolesnici od IIB do IV faze prema klasifikaciji Pokrovsky). U promatranim slučajevima stabilizirana razina triglicerida i ukupnog kolesterola sačuvana je za 3 – 6 mjeseci nakon provedene terapije.

Klinička istraživanja se potvrdila da PMA zeolit prevenira aterosklerozu, probleme s krvnim tlakom, odnosno moždani i srčani udar i trombozu donjih ekstremiteta, kao njene najopasnije posljedice. Također povećava kontraktilnost i snagu srčanog mišića i doprinosi normalizaciji ritma srca kod različitih podvrsta aritmija, prestankom bradikardije ili tahikardije, te smanjenjem ekstrasistola i tenzija krvožilnog sustava. Pomaže regulaciji, stabilizaciji i optimiranju krvnog tlaka. Doprinosi propusnosti vena, smanjivanju edema kod hipertenzija i tromboza i ubrzava postinfarktnu sanaciju i oporavak.

Pogoršanje ishemijske bolesti srca kod pacijenata starije dobi često je dugotrajan proces kojeg je teško kompenzirati, sa stalnim ispadima i progresivnim zatajenjima srca i teškom aritmijom. Važnu ulogu u tijeku bolesti ima visoka razina reaktivnih oksida u vaskularnom kanalu i miokardu tih bolesnika, koji ometaju mikrocirkulaciju i akumuliraju plak koji povećava nestabilnost. Svojstvo ionske razmjene zeolita i aktivan utjecaj na razmjenu željeza, bakra, selena i ostalih elemenata u tragovima, pomaže kod ove kategorije bolesnika. Klinička studija o utjecaju PMA zeolita na stenokardiju kod bolesnika starije životne dobi i s oslabljenim antioksidativnim obrambenim sustavom, pokazala je smanjenje razine lipoproteina, poboljšanje oksidativnog statusa koji doprinosi bržem stabiliziranju stanja te sprječavanju razvoja infarkta miokarda.

Preporučena terapija:

PANACEO Medicin prah  dnevno 4  x  ½ do 1 žličice

Poželjno je kod svakog uzimanja praha uzimati još po 1-2 kapsule Panaceo MED plus po 1 kapsulu Green Health OPC+C – nije uvjet)

Osobama kojima je nadležni liječnik ordinirao terapiju za rad srce preporuča se napraviti pauzu od jedan sat između farmakološke terapije i terapije PANACEO.