SPORT I PANACEO

SPORT I PANACEO

PANACEO SPORT kapsule i prah su patentirani proizvod na bazi PMA panalita zeolita namijenjeni vrhunskim sportašima, a sa zadovoljstvom ih također koriste i rekreativci i osobe aktivnog životnog stila. Predstavljaju jedinstveni pristup održavanju zdravlja sportaša i istovremeno unapređenju sportskih rezultata

Zdravstveni rizici sportaša

Oksidativni stres

U skupinu zdravih osoba s posebnim fizičkim zahtjevima na organizam spadaju sportaši, posebno profesionalni sportaši, jer su podložni izuzetno teškim treninzima, takmičenjima i psihičkoj napetosti pred nastupe, što uzrokuje snažan oksidativni stres.

Intenzivni trening smatra se fizičkim, psihičkim i metaboličkim stresom koji organizmu sportaša nameće velike prilagodbe. Prilikom intenzivnih treninga i natjecanja oksigenacija stanica i tkiva veća je za 10 – 15 puta od prosječne. Od ukupne količine kisika koji ulazi u organizam sportaša čak 5 – 8% se ne razlaže do vode nego se pretvara u slobodne radikale. U tim okolnostima je izvjesno oštećenje staničnih membrana. Danas nije sporna uloga antioksidanta za zdravlje aktivnih sportaša.

U alternaciji uzimanja sintetskih pripravaka, vitamina, steroida, hormona, svakako je preporučljivo uzimanje prirodnih antioksidanta koji omogućuju prelaženje granice ljudske mogućnosti za povećanim sportskim rezultatima.

Laktati

Pojačani fizički napor izaziva poremećaj homeostaze vodika odnosno porast stupnja kiselosti organizma, odnosno nivoa pH. Da bi održala ravnotežu, stanica uklanja višak vodika stvarajući laktate. Laktati izlaze iz stanice u krvotok, jetru, srce i u druga tkiva u kojima se razgrađuju. U sportskoj fiziologiji laktati su pokazatelji kiselosti organizma. Normalna razina stupnja kiselosti arterijske krvi iznosi 7.35-7.45. Acidoza je stanje kiselosti kad je pH arterijske krvi manji od 7.35.

Nekompenzirana acidoza

Laktati dovode do niza promjena u metabolizmu stanice. Mogu uzrokovati teška stanja, često bez mogućnosti prognoze. Najopasniji je stanični ionski poremećaj potencijala srca koji može uzrokovati zatajenje srca i iznenadnu smrt. Sve češće su alarmantne vijesti o iznenadnoj smrti ili nesvjestici sportaša. U regeneraciji sportaša od esencijalne je važnosti olakšati razgradnju laktata u srcu i jetri odnosno smanjiti produkciju laktata.

Astma u naporu

Astma u naporu je osjećaj otežanog disanja kod sportaša, s nemogućnošću potpuno dubokog udaha i “zvučnog” disanja. Moguć je osjećaj gušenja i nesvjestice popraćen tahikardijom. “Astma u naporu” se teško dijagnosticira u mirovanju, a u naporu se često krivo dijagnosticira kao problem srca. Oko 15% sportaša ima dijagnosticiranu “astmu u naporu”. Ova pojava ozbiljno ugrožava zdravlje i život sportaša

Prevencija rizika PANACEO SPORT proizvodima

Kliničke studije i sportsko-znanstvena istraživanja pokazuju da posebno formuliran proizvod na bazi PMA panalita zeolita prevenira sve ozbiljne rizike kojima su izloženi sportaši, konkretno utječe na smanjenje slobodnih radikala, redukciju postotka laktata, na astmu u naporu, na bržu regeneraciju, veću izdržljivost, osjetno bolji uspjeh na takmičenjima i općenito osjetno poboljšanje ukupnog psihofizičkog stanja sportaša.

PANACEO SPORT:

 • prevenira oboljenja u skladu s medicinskim aplikacijama zeolita
 • prevenira povećani rizik zbog
 • oksidativnog stresa
 • laktata i acidoze
 • astme u naporu
 • kod cijeljenja rana i kostiju (frakture, postoperativni zahvati)
 • unapređuje sportske rezultate
 • ubrzava regeneraciju i oporavak sportaša

PANACEO SPORT doprinosi povećanju izdržljivosti organizma prema pojačanim tjelesnim naporima, kao i smanjenju i nestajanju mišićne boli nastale kao posljedica povećanih fizičkih napora, što je od posebnog značaja za ovu kategoriju korisnika

Učinak PANACEO SPORTA KAPSULA I PRAHA

Signifikantno smanjenje slobodnih radikala u krvi

Na privatnoj klinici Villach, Austrija, prim. dr. Wolfgang Thoma izradio je studiju antioksidativnog učinka PANACEO i potvrdio da redovno uzimanje PANACEO proizvoda smanjuje količinu slobodnih radikala u krvi za 18%!

Signifikantno smanjenje laktata

Podaci studije primijenjene na 24 aktivna sportaša dokazali su izuzetnu sposobnost PANACEO SPORT proizvoda da reduciraju laktate. Sportaši koji su uzimali PANACEO SPORT imali su povećanu učinkovitost u prosjeku za 13,98%, a maksimalno za 26% (na nivou 2 mmol/l laktata), što potvrđuje jedinstvene mogućnosti PMA zeolita. Njegovu praktičnu efikasnost i djelotvornost potvrđuju osobne izjave gotovo svih kategorija profesionalnih evropskih sportaša.

Unapređenje sportskog rezultata

U placebo kontroliranoj dvostruko slijepoj studiji na 24 aktivna sportaša, dr. Christian Knappitsch i prof. dr. sc.Siegfried Schmölzer utvrdili da se u prosjeku unapređuju sportski rezultati za 14% (laktati nivou od 2 mmol/l) u roku od 14 dana uzimanja PANACEO Sporta.

Učinak PANACEO SPOTRA kod sportaša

PMA zeolit sportašima posebno omogućava:

 • smanjenje slobodnih radikala
 • redukciju postotka laktata
 • smanjenje stupnja acidoze
 • prevenciju astme u naporu
 • brže cijeljenje sportskih rana, povreda i fraktura
 • bržu regeneraciju
 • veću izdržljivost
 • osjetno bolji uspjeh na takmičenjima
 • cjelovitu zaštitu organizma

PANACEO SPORT stoga postaje nezaobilazni partner kod treninga i pouzdan pratilac kod svjetskih takmičenja. Unapređuje psihofizički i zdravstveni status sportaša, povećanu sportsku spremnost i odražava se na postignute rezultate.

Redovno uzimanje PANACEO SPORTA djeluje na detoksikaciju organizma od teških metala, amonijaka i cijelog spektra opasnih toksina koji ugrožavaju zdravlje i vitalnost sportaša, prevenira stres i brojne zdravstvene probleme.

Proizvodi PANACEO SPORT su 100% prirodni proizvodi, bez aditiva, E brojeva, bez supstanci životinjskog porijekla, bez kontraindikacija i neželjenih nuspojava. PANACEO Sport ne sadržava nikakve supstance niti dodatke koje su u suprotnosti s antidoping regulativom, što potvrđuje odgovarajući antidoping certifikat. PANACEO Sport podliježe redovnoj antidoping kontroli u anti-doping laboratoriju Seibersdorf, koji je licenciran od strane IOC.

Način upotrebe

upotreba u profesionalnom sportu

 • preventivne doze

3 – 5 grama dnevno

PANACEO Sport, 3 x 2-3 kapsule

 • optimalna terapija za profesionalne (aktivne) sportaše

10 – 15 grama dnevno

PANACEO Sport kapsule, 3 x 2-3 kapsule plus

PANACEO SPORT prah, 3 x 1-2 žličice praha

 • dodatne doze za profesionalne sportaše

u periodima PRIJE i POSLIJE INTENZIVNIH TRENINGA i NATJECANJA

dodatno uzimati po 3-6 kapsula Sporta – prije i poslije svakog intenzivnog treninga ili natjecanja plus u 1/2 – 1 litru vode razmutiti 1-3 žličice SPORT praha i piti prije i poslije treninga i natjecanja i za vrijeme pauza

U slučaju prijetećih virusnih i sličnih infekcija te ako sportaš osjeća pad imuniteta, preporuča se dodatno uzimanje OPC+C kapsula

Guarana je sportašima posebno prilagođen proizvod. To je prirodni stimulans koji se uzima kod osjećaja bezvoljnosti, pada energije i vitaliteta. U takvim slučajevima se preporuča uzimanje 3-6 kapsula odjednom.

U dvostruko slijepoj kliničkoj studiji sportašima se ordiniralo do 30 grama zeolita dnevno, kapsule i prah kombinirano, uz dosta tekućine (jedna kapsula = 1/2 grama, jedna mjerna žličica praha = 3 grama, 1 čajna žličica = 2 grama).

Poželjno je da sportaši jedan do dva puta godišnje naprave jednomjesečni program detoksikacije, kako bi što efikasnije i brže oslobodili tijelo kumuliranih nepoželjnih supstanci i laktata. Preporuča se na treninge nositi flašicu pripremljenog napitka od PANACEO SPORT praha. Napitak se priprema tako da se 1-2 čajne žličice praha umiješaju u vodu, čaj ili sok, te se uzimaju umjesto svih drugih napitaka, uz kapsule PANACEO Sport i / ili Guaranu